”Lumină din lumină” pentru oamenii din centrele rezidențiale

Cei 450 beneficiari de servicii sociale în structurile rezidențiale din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu, precum și personalul izolat la locul de muncă din aceste centre vor primi Sfintele Paști și Sfânta Lumină: preotul slujitor la Capela Centrului pentru persoane vârstnice Mironești, Alexandru Grigore, precum și voluntari din rândul salariaților Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiuau organizat activitatea prin care Sfintele Paști și Sfânta Lumină vor ajunge vineri și sâmbătă la structurile rezidențiale din cadrul D.G.A.S.P.C. Giurgiu.

 

Sfințirea Paștilor, pâinea binecuvântată în formă de prescuri, stropită cu agheasmă și vin, a fost făcută joi, 16 aprilie 2020. Sfințirea nu a putut fi făcută în capela situată în curtea centrului pentru persoane vârstnice din Mironeștiîntrucât,având în vedere măsurile impuse de ordonanțele militare, accesul este interzis în această structură rezidențială, la fel ca și în toate celelalte centre din cadrul D.G.A.S.P.C. Giurgiu.De aceea, cubinecuvântarea Preasfințitului PărinteAmbrozie, Episcopul Giurgiului, Sfințirea Paștilor a fost făcută de preotul Alexandru Grigorela Schitul Sfântul Nicolae din Mironești.

 

În cursul zilelor de vineri, 17 aprilie 2020 și sâmbătă,18aprilie 2020, va avea loc distribuirea Sfintelor Paști la structurile rezidențiale din localitățile Giurgiu,Izvoarele, Valea Bujorului, Oinacu, Tântava, Grădinari, Mironești, Oncești, Hotarele,de către preotulși voluntarii din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu.

Sfânta Lumină va fi distribuită sâmbătă, 18 aprilie 2020, începând cu ora 20:00.

Astfel, preotul și voluntarii, cu echipamente de protecție, măști și mânuși, vor duce Sfânta Lumină, respectând reglementările prevăzute în ordonanțele militare, beneficiarilor de servicii sociale din cadrul structurilor rezidențiale și personalului aflat in izolare preventivă în centrele respective. Aceștiavor primi vineri și sâmbătăSfintele Paști și sâmbătă noaptea Sfânta Lumină, din pragul centrelor  ori de la fereastră, fără a ieși în stradă.D.G.A.S.P.C. Giurgiu a  asigurat pentru centre lumânările și candelele necesare, folosirea lor urmând să fie făcută conform normelor impuse privind securitatea la incendii.

Doresc să le mulțumesc în primul rând salariaților izolați la locurile lor de muncă, în centrele rezidențiale, salariați care în zilele de Paște, dar și multe zile înainte și după,sunt nevoiți să stea departe de familiile lor, în condiții de cazare improvizate. Este un efort foarte mare pe care îl fac acești oameni care timp de 2 săptămâni, zi și noapte, sunt alături de beneficiari ale căror nevoi sunt speciale și din cauza faptului că nu au voie să părăsească centrul și cei mai mulți  nu se pot adapta la această situație cu totul nouă pentru ei.Vorbim depersoane adulte cu handicap psihic, de copii, de vârstnici, cărora trebuie să li se asigure  permanent supravegherea, îngrijirea, protecția… Sper ca  factorii dedecizie să înțeleagăfaptul că această situație este deosebit de dificilă iar răsplata muncii salariaților ar trebui să fie pe măsura efortului depus. Mulțumesc totodată și preotului dela Capela Centrului din Mironești și voluntarilor din cadrul D.G.A.S.P.C. care au organizat activitatea de distribuire a Sfintelor Paști și a Sfintei Lumini către centrele rezidențiale, precum și instituțiilor, autorităților, sponsorilor care ne sunt alături în aceastăperioadă dificilă.

Tuturor beneficiarilor și salariaților D.G.A.S.P.C. Giurgiu, precum și celor care ne sprijină și sunt alături de noile urez Paște liniștit!” a declarat Cătălin Lupu, director general al D.G.A.S.P.C. Giurgiu.

 

Denisa Cristescu, consilier

D.G.A.S.P.C. Giurgiu

 

Comentarii