Lucrări de reparații pe drumurile județene administrate de Direcția de Transporturi

Vremea frumoasă din luna martie a determinat angajații Direcției Județene de Transporturi să înceapă lucrări de reparații pe drumurile din administrare.

Potrivit directorului instituției, Marius Olteanu, au fost demarate lucrări de întreținere periodică, în special în zona de nord a județului, unde sunt probleme pe DJ 602, DJ 601 A, în zona depozitelor E-Mag, pe sectorul Joița- Săbăreni. Se lucrează, de asemenea, pe DJ 401 A, la Florești-Stoenești, unde se speră finalizarea lucrărilor până la sfârșitul săptămânii, urmând a fi demarate alte astfel de lucrări.

Majoritatea intervențiilor din această perioadă sunt lucrări de reparații (plombe).

În același timp, angajații Direcției au realizat, la solicitarea unor primării din județ, evaluări pe anumite sectoare de drum, în ceea ce privește copacii de pe marginea drumurilor județene, urmând ca, după aprobarea bugetului, să înceapă  tăierea celor bătrâni și ”bolnavi”, după ce Consiliul Județean va lua o decizie în acest sens.

Nu sunt uitate nici lucrările de toaletare și curățire a vegetației de pe marginea drumurilor județene.

Revenind la lucrările de reparații și întreținere, directorul Marius Olteanu mai precizează că urmează să fie executate astfel de lucrări pe DJ 401 (Colibași – Câmpurelu – Dobreni – 7,5 km) și DJ 412 B , pe 2,2 kilometri, pentru care, însă, se așteaptă aprobarea bugetului.

În program mai sunt lucrări pe DJ 601 E , Poenari – Ulmi – circa 4 km, covor asfaltic la Valea Bujorului (sat Chiriacu – Valea Bujorului) în lungime de  1,4 km, pe DJ 504 A  -1,4 km, dar și pe drumul de la Vieru spre Gogoșari.

În plus, vor fi aplicate plombe pe DJ 505, de la DN 5B spre Valea Bujorului.

Vorbind despre zonele cu mari probleme din județ, directorul Marius Olteanu a menționat zona Toporu, unde sunt prinse cele două drumuri județene: DJ 506 A, de la limita cu Răzmirești și până la Toporu și 503, un drum ce urmează a fi reabilitat printr-un proiect european care ar trebui să demareze. Până atunci, însă, și aici se vor executa lucrări de întreținere, cu piatră, nivelul  de degradare fiind de peste 30% .

 

 

Comentarii