Liderul PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, despre celebra sa condamnare de pe vremea lui Ceaușescu

Niculae Bădălău, ministrul Economiei și președintele PSD Giurgiu, a spus, pentru DC News, adevărul despre povestea așa zisei condamnări pe care ar fi avut-o în perioada comunistă.

Președintele Iohannis a refuzat recent pentru a treia oară propunerile pentru ministerele Dezvoltării și Transporturilor motivând că la dosarele depuse nu sunt atașate și cazierele judiciare ale Olguței Vasilescu și Mircea Drăghici. Klaus Iohannis a invocat legea care spune că miniștri nu ar trebui să aibă, în trecut sau prezent, nicio condamnare.

Pe de altă parte, în perioada când Niculae Bădălau era propus ca ministru al Economiei, o parte a presei a titrat că acesta ar fi suferit o condamnare în perioada comunistă.

În aceste condiții, DC News a vrut să afle cum în situația numirii ca ministru a lui Bădălau, pentru Iohannis nu a contat că ar fi avut o condamnare, dar în cazul Olguței Vasilescu și lui Mircea Drăghici, președintele a fost atât categoric în a le refuza dosarele de propunere pentru că nu avea garanția cazierului curat al celor doi.

Ministrul Bădălău ne-a declarat că este un fake news știrea prezentată de o anumită parte a presei care spunea că el ar fi fost condamnat și apoi grațiat de fostul președinte Nicolae Ceaușeascu.

„În 1984 am avut o condamnare în primă intanță. Apoi am făcut recurs și am câștigat. Așadar prima hotărâre a fost casată. Așa că în mod normal a rămas valabilă această a doua hotărâre”, ne-a povestit Bădălau.

www.dcnews.ro

Comentarii