Liderul PSD Giurgiu, Marian Mina, acuză instituțiile statului locale de presiuni, hărțuiri și ”dublă măsură”

Unul din subiectele aduse în atenția presei în conferința de presă susținută vineri, 24 iulie, de reprezentanții PSD Giurgiu vizează ”acțiunile incalificabile de presiune și hărțuire pe care instituțiile statului, coordonate de Prefectura Giurgiu, le exercită asupra liderilor partidului, asupra primarilor și candidaților lor.”

Un exemplu dat de președintele executiv PSD Giurgiu, Marian Mina, este cel privind o recentă întâlnire pe care a avut-o cu membrii de partid la Teatrul ”Tudor Vianu”, acțiune după care directorul adjunct al teatrului a fost chemat noaptea la Poliție, pentru a da declarații cu privire la condițiile în care a fost folosită sala teatrului:

”La acea întâlnire am respectat tote normele sanitare impuse de legislație: dezinfectanți, măști, distanțare fizică, iar la intrarea în sală s-a luat temperatura fiecărui participant.

Spre marea mea surprindere, în jurul orei 22.30, directorul adjunct al teatrului a fost contactat telefonic de un reprezentant al Inspectoratului de Poliție Județean și a fost invitat la sediu Poliție să dea o declarație legată de ceea ce s-a întâmplat la teatru.

S-a verificat dacă sala a fost închiriată și dacă a fost achitată taxa și bineînțeles că totul a fost făcut legal.

Vă întreb acum, nu aveți impresia că se face poliție politică în condițiile în care, la Albele, săptămâna trecută a avut loc întâlnirea PNL și nu s-a respectat nicio măsură de distanțare socială, nu a purtat nimeni măști?

Mai mult, acolo, liberalii au fost păziți de Jandarmerie, ca să nu vină presa și să nu aibă acces Marin Anton și Dinu Ionel.

Nu credeți că Poliția Giurgiu judecă aceste acțiuni cu unități de măsură diferite? Nu credeți că legea se aplică diferențiat?”, întreabă liderul PSD, Marian Mina.

Acesta a cerut public inspectorului șef Cătălin Georgescu să spună dacă și ce măsuri administrative s-au luat în urma întâlnirii liberalilor de la Prundu, la care au participat inclusiv europarlamentarul Dan Motreanu și deputații Toma Petcu și Andrei Alexandru și unde, conform fotografiilor apărute în spațiul public, nu a fost respectată nicio măsură sanitară impusă de lege.

”Noi am fost amendați pentru că nu purtam măști, deși ne aflam în aer liber, în spațiu privat.

Ei s-au întâlnit într-un spațiu închis, fără măști și distanțare și sunt curios ce măsuri s-au luat – dacă s-au luat – pentru că domnul Georgescu refuză să dea un răspuns”.

 

 

Comentarii