Jandarmii și consumul de droguri în Giurgiu

Şapte tineri din Giurgiu au fost descoperiţi, pe parcursul lunii iulie, având asupra lor substanţe interzise, jandarmii întocmind în aceste cazuri acte de sesizare pe care le-au predat Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate din judeţ.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IJJ Giurgiu, Nicoleta Beianu, jandarmii giurgiuveni au întocmit acte de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de cultivare, producere, fabricare, experimentare, extragere, preparare, transformare, cumpărare sau deţinere fără drept de droguri de risc pentru consum propriu.

„În luna iulie 2018, pe timpul misiunilor specifice, jandarmii au surprins şapte tineri din Giurgiu având asupra lor substanţe interzise, respectiv ţigări confecţionate manual, joint-uri, pastile, dar şi plicuri ce conţineau fragmente vegetale, de diferite culori. Toate cazurile au fost constatate în municipiul Giurgiu, iar tinerii implicaţi au vârste cuprinse între 21 şi 27 de ani. Aceştia au atras atenţia echipajelor prin comportamentul agitat şi prin faptul că au încercat să evite întâlnirea cu jandarmii. Într-unul din cazuri, un echipaj al ambulanţei a solicitat sprijin din cauza agresivităţii a două persoane care împiedicau acordarea ajutorului medical”, a declarat vineri, presei, Nicoleta Beianu.

Ea a precizat că toate materialele depistate în urma acţiunilor menţionate au fost ridicate în vederea continuării verificărilor. Atât actele de sesizare întocmite, cât şi produsele respective au fost predate lucrătorilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Giurgiu.

Potrivit autorităţilor, consumul de droguri a luat amploare în acest an în judeţul Giurgiu şi aproape zilnic echipaje de poliţie sau jandarmi surprind, în timpul consumului ori al distribuirii, tineri sub influenţa substanţelor psihotrope. De asemenea, au existat în această vară situaţii de persoane care au decedat după ce au fost accidentate de maşini conduse de tineri sub influenţa drogurilor, iar autorităţile, atât poliţiştii cât şi jandarmii trag un semnal de alarmă asupra acestui flagel.

www.agerpres.ro

Comentarii