ISU Giurgiu – bilanț de week-end

În perioada 07-10.02.2020, pompierii giurgiuveni au fost prezenți la datorie pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivel local.

Misiunile gestionate de pompieri au vizat:

08.02.2020: stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință, în satul Tangâru, comuna Stoenești. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. În urma incendiului a ars 1 mp de din acoperișul casei.

Cauza probabilă a producerii incendiului: coș de fum defect;

08.02.2020: salvarea unui câine căzut în subsolul unui bloc. Pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu au acționat pentru scoaterea în siguranță a patrupedului;

09.02.2020: stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință din localitatea Călugăreni. La locul solicitării s-au deplasat pompierii  din cadrul Punctului de Lucru Călugăreni cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. În urma incendiului a ars funinginea din interiorul coșului de fum pe o suprafață de aproximativ 5 mp.

Cauza probabilă a producerii incendiului: coș de fum deteriorat;

09.02.2020: stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință din localitatea Ulmi. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. În urma incendiului a ars funinginea din interiorul coșului de fum pe o suprafață de aproximativ 10 mp.

Cauza probabilă a producerii incendiului: coș de fum deteriorat;

Acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD pentru un număr de 38 de persoane.

În continuare, evenimentele înregistrate la nivel local vor fi atent monitorizate de  Centrul Operațional pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Compartimentul Informare și Relații Publice

Comentarii