Încă un migrant ilegal sirian, întors de la graniţă de Poliţia de Frontieră

Un cetăţean sirian care nu avea documente de călătorie a fost prins de poliţiştii de frontieră giurgiuveni în timp ce încerca să intre în România, prin PTF Giurgiu-Ruse, ascuns sub compartimentul motor al unui autocar ce venea din Turcia.

„La Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat în această dimineaţă pentru a intra în ţară un cetăţean turc în vârstă de 55 de ani care conducea un autocar ce efectua curse de transport persoane pe ruta Turcia-România. La controlul de frontieră, sub compartimentul motor al autocarului, poliţiştii de frontieră au descoperit ascunsă o persoană de sex masculin. În urma cercetărilor efectuate, a fost stabilit faptul că persoana în cauză este cetăţean sirian în vârstă de 34 de ani”, se arată în comunicatul de presă emis marţi de ITPF Giurgiu.

La cercetări, sirianul a declarat s-a ascuns în acest loc într-o parcare din Turcia, profitând de faptul că nu era nicio persoană în jurul autocarului şi a recurs la această metodă deoarece nu deţinea documente de călătorie şi dorea să ajungă într- un stat din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei sirianului şi, conform protocolului romano-bulgar, acesta a fost preluat de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

 

Comentarii