Încă o captură de ”contrafăcute” în Vamă

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit peste 1.000 de articole textile şi de încălţăminte, susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetăţean turc a încercat să le introducă ilegal în ţară.

În data de 17.05.2018, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat acţiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute. Astfel, a fost selectat pentru control un autocar aparţinând unei firme de transport internaţional.

Cu ocazia controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, în cala acestuia, cantitatea totală de 1095 articole textile şi de încălţăminte, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, poliţiştii de frontieră au stabilit că posesorul bunurilor este un cetăţean turc, în vârstă 32 de ani. Persoana în cauză a declarat că transporta bunurile de la o firmă din Istanbul către una din Bucureşti, fără a cunoaşte faptul că acestea aduc atingere dreptului de proprietate intelectuală.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 69.750 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, cu modificările şi completările ulterioare.

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu 
Comisar şef de poliţie Danut Cazacu

Comentarii