Încă 100 de hectare de miriște au fost arse în week-end, în județ

Aproximativ 100 de hectare de mirişte şi vegetaţie uscată au ars, la sfârşitul săptămânii trecute, în judeţul Giurgiu, pompierii intervenind în 22 de localităţi din judeţ pentru stingerea incendiilor.

„La finalul săptămânii trecute, pompierii giurgiuveni au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unor incendii de mirişte, vegetaţie uscată şi gunoi menajer în 22 din cele 54 de localităţi din judeţ. Pentru stingerea incendiilor, care au cuprins o suprafaţă totală de peste 98 de hectare, au fost activaţi pompierii din cadrul tuturor subunităţilor de pompieri de pe raza judeţului Giurgiu”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Giurgiu, Monalisa Frâncu.

Cele mai mari suprafeţe cuprinse de incendii au fost la Prundu, unde au ars 30 de hectare, Colibaşi – 24 de hectare, Dobreni – 20 de hectare, iar la Mârşa, Mihai Bravu, Sfântu Gheorge Naipu şi Falaştoaca au ars terenuri cuprinse între unu şi şase hectare.

La Frăteşti, Slobozia, Mirău, Stejaru, Dârvari, Greaca, Dobreni, Colibaşi, Prundu, Mârşa, Braniştea, Crucea de Piatră, Mihai Bravu şi Vedea au fost şi incendii de gunoi menajer, care au cuprins câteva tone de deşeuri.

Pentru stingerea incendiilor au acţionat pompierii din cadrul detaşamentelor Giurgiu şi Bolintin, gărzile de intervenţie Mihăileşti, Colibaşi, Roata de Jos, punctele de lucru Călugăreni şi Greaca.

Cauza probabilă a producerii incendiilor a fost focul în spaţii deschise.

www.agerpres.ro

Comentarii