Gunoiul din Giurgiu – ”urgență zero” în aceste zile

Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că Instituţia Prefectului a constatat iminenţa producerii unei situaţii de urgenţă la nivelul judeţului Giurgiu în cazul încetării activităţii de colectare a deşeurilor de către operatorul Girexim Universal prin poluare excesivă a mediului şi afectarea sănătăţii populaţiei.

„E o conferinţă de presă extraordinară în sensul că probleme nu grave, foarte grave, m-au determinat să le aduc la cunoştinţa opiniei publice şi a cetăţenilor.

Vă spuneam în urmă cu o lună şi ceva că nu o să mai avem serviciu de salubrizare pentru că acea firmă Girexim Universal a transmis o adresă pe 13 noiembrie 2018 în care ne informa că datorită multor probleme apărute în funcţionare şi cauze pe care dumnealor le considerau obiective, din 14 februarie 2019 nu se va mai face serviciu de salubrizare în municipiu de către această firmă.

Faptul că acest contract este gestionat de către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară(ADI) şi de către Consiliul Judeţean(CJ) şi Primăria municipiului Giurgiu nu este parte în acest contract decât ca şi beneficiar am considerat că lucrurile vor urma o cale corectă şi realizabilă şi nu ne vom trezi pe 15 februarie că nu are cine să ridice gunoiul în municipiu.

Ieri s-a întrunit ADI şi ni s a propus de către conducerea ADI să ne ocupăm de contractarea serviciului, deci, cu zece zile înainte ne anunţă să ne descurcăm, noi şi celelalte zece comune din judeţ în aceeaşi situaţie ca noi”, a declarat Nicolae Barbu.

El spune că în această situaţie şi Instituţia Prefectului Judeţului Giurgiu a constatat iminenţa producerii unei situaţii de urgenţă la nivelul judeţului.

„Instituţia Prefectului prin Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s- a întrunit şi a constatat iminenţa producerii unei situaţii de urgenţă la nivelul judeţului Giurgiu în cazul încetării activităţii de colectare a deşeurilor de către operator prin poluare excesivă a mediului şi afectarea sănătăţii populaţiei”, a declarat primarul municipiului Giurgiu Nicolae Barbu.

El spune că în această situaţie de urgenţă Primăria municipiului Giurgiu va încerca contractarea serviciului cu un alt operator prin negociere directă şi va solicita ajutor chiar municipiului Bucureşti.

„Vom merge pe un contract de prestare de serviciu, vom aproba o taxă de habitat care va fi instituită către fiecare cetăţean urmând ca aceasta să fie valabilă până la data când se va stabili operatorul regional pentru tot judeţul. Ieri am discutat cu un operator şi după ce termin conferinţa plec la Bucureşti să discut cu un alt operator, nu vă ascund faptul că voi purta o discuţie şi cu Primăria sectorului trei care şi-a creat propria firmă de salubrizare şi şi-a cumpărat utilaje şi dacă au un surplus de utilaje şi au posibilitatea un an de zile să opereze şi în municipiul Giurgiu ar fi un lucru bun. Timpul numai este un aliat”, a încheiat Nicolae Barbu.

www.agerpres.ro

Comentarii