Grindina a făcut prăpăd la Comana. Autorităţile centralizează datele din teritoriu, pentru a face un bilanţ al pagubelor

Aproximativ 500 de hectare de terenuri agricole, culturi de legume şi livezi au fost afectate de grindina căzută luni seara în comuna Comana, în timpul codului portocaliu de vijelii, grindină şi averse, a declarat marţi, pentru AGERPRES, primarul Aurel Enache.

„A căzut grindina aproximativ cinci minute, o grindină mare cam cât unghia de la degetul mare, cel mai mult a bătut în satele Budeni şi Grădiştea, încă nu am putut evalua cu exactitate pagubele deoarece terenul musteşte de apă dar, cu aproximaţie, din discuţiile cu locuitorii, au fost afectate livezi de meri, caişi, pruni, culturi agricole, culturi de legume şi zarzavat, rapiţă, grâu pe o suprafaţă totală de aproximativ 500 de hectare”, a precizat Enache.

Şi în zona comunei Daia, codul portocaliu de ploi, grindină şi vânt a adus un „cer negru, după care a bătut grindina”, potrivit localnicilor.

„La Plopşoru a tocat tot, a făcut praf viile, livezile, ieşise porumbul, acum cred că e compromis. Nici la noi, la Dăiţa, în sere, nu merg roşiile din cauza frigului. Prăpădul a fost făcut pentru că a căzut grindină deasă, făcuse covor de gheaţa pe pământ şi fără pic de apă, adică venea numai gheaţă din cerul negru”, a declarat, pentru AGERPRES, un locuitor al comunei Daia.

Potrivit ISU Giurgiu, în perioada manifestării codului portocaliu de vânt, ploaie şi căderi de grindină, nu s-au înregistrat solicitări prin 112, iar pagubele din localităţi urmează să fie prezentate de primării şi centralizate imediat ce se poate intra în teren şi vor putea fi evaluate.

www.agerpres.ro

Comentarii