Gong final la Festivalul Teatrelor Dunărene

„Wow!” de Eugen Gindl, o piesă a Companiei Teatrale Debris din Bratislava – Slovacia, a încheiat ultima seară a Festivalului Internaţional al Teatrelor Dunărene ce s-a desfăşurat la Giurgiu în perioada 29 octombrie – 4 noiembrie.

În piesa de teatru a fost prezentată, prin similitudini, istoria lumii, arătându-se că omenirea se află la o răscruce de drumuri, la un nou punct de cotitură, lăsând loc unor ample dezbateri despre evoluţie.

„Giurgiuvenii sunt chemaţi să sărbătorească an de an zilele teatrului şi, de la primele ediţii care se numeau simplu Zilele Teatrului Valah, la cea de-a XXI-a ediţie la care am participat în perioada 29 octombrie – 4 noiembrie din acest an şi care a adunat teatre din România, Bulgaria, Ungaria, Serbia, Croaţia şi Slovacia, apetitul spectatorilor pentru teatru a crescut constant, astfel încât de la un festival local acesta a crescut către un festival internaţional. Manifestarea din acest an a adunat teatre care au şansa să se dăruiască publicului din localităţi sau ţări aflate în vecinătatea Dunării, astfel încât Dunărea devine un spaţiu cultural universal. Iar dacă, de la începutul acestei stagiuni, ocuparea sălilor de spectacole din cadrul Teatrului ‘Tudor Vianu’ la fiecare reprezentaţie este de 96,3%, atunci putem spune că ne-am atins obiectivul şi giurgiuvenii au nevoie de teatru şi de acest festival”, a declarat luni presei managerul Teatrului „Tudor Vianu” din Giurgiu şi directorul Festivalului Internaţional al Teatrelor Dunărene, Cosmin Creţu.

Pe parcursul celor şapte zile de festival publicul a avut parte de comedii, intrigi romantice, dar şi de piese care au condus la analiză şi introspecţie, toate punctate cu expoziţii, lansări de carte şi concerte la violoncel şi pian.

www.agerpres.ro

Comentarii