Fostul șef de post și ajutorul său de la Frătești, condamnați la închisoare cu executare

Doi poliţişti, la data săvârşirii faptelor şef de post şi ajutor de şef de post, au fost condamnaţi definitiv la executarea unor pedepse cu închisoarea pentru luare de mită, trafic de influenţă şi furt, se arată într-un comunicat de presă remis, vineri, de Serviciul Judeţean Anticorupţie Giurgiu.

„Ofiţeri de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Giurgiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, au efectuat urmărirea penală într-un dosar penal în care doi agenţi de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu au fost condamnaţi definitiv pentru săvârşirea unor infracţiuni de corupţie.

Prin decizia Curţii de Apel Bucureşti doi poliţişti au fost condamnaţi definitiv la executarea unor pedepse cu închisoarea.

Astfel, primul inculpat, la data săvârşirii faptelor şef al Postului de Poliţie Frăteşti din cadrul IPJ Giurgiu, a fost condamnat la o pedeapsă cu închisoarea de trei ani şi opt luni, cu executare, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită (şapte acte materiale) şi trafic de influenţă.

Cel de-al doilea inculpat, la data săvârşirii faptelor ajutor de şef de post la aceeaşi subunitate de poliţie, a fost condamnat la o pedeapsă cu închisoarea de trei ani, o lună de zile şi zece zile, cu executare, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită (două acte materiale) şi furt”, se menţionează în comunicat.

În fapt, în perioada aprilie – mai 2016, cei doi agenţi de poliţie, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au pretins şi primit sume de bani şi bunuri de la mai multe persoane, cercetate în cadrul unor dosare penale instrumentate la nivelul subunităţii de poliţie respective, cât şi de la conducători auto opriţi pe timpul efectuării acţiunilor pe linie de supraveghere, dirijare şi control al traficului rutier şi nu au dispus măsurile de sancţionare a acestora pentru contravenţiile constatate.

Totodată, fostul şef de post a pretins şi primit suma de 500 de lei de la administratorul unui depozit de material lemnos, pentru a interveni pe lângă reprezentanţii Gărzii Forestiere şi IPJ Giurgiu care efectuau un control mixt la depozitul respectiv pentru ca aceştia să nu dispună măsurile legale pentru contravenţiile, respectiv infracţiunile constatate.

Pe timpul efectuării cercetărilor a mai fost stabilit faptul că ajutorul şefului de post a sustras o sumă de bani de la un conducător auto oprit pentru control.

Probatoriul în această cauză a fost administrat de către ofiţerii din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Giurgiu, care au efectuat activităţile de urmărire penală dispuse de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

Comentarii