Fostul director al teatrului din Giurgiu – laureat al Academiei Române

Cunoscutul gazetar sportiv, scriitor, poet si dramaturg Mircea M. Ionescu, cel care a condus mai bine de cinci ani Teatrul „Tudor Vianu” din Giurgiu, a fost distins anul acesta cu Premiul Academiei Române pentru Dramaturgie – Premiul I.L Caragiale pentru volumul de teatru „Bărbatul cu trei picioare”.

Extrem de încântat de distincţia obţinută, acesta a făcut şi o postare pe pagina sa de Facebook, în care îşi manifestă bucuria pentru premiul care încununează o carieră literară şi sportivă de excepţie. Trebuie precizat că Mircea M. Ionescu este licenţiat în filosofie, dramaturg, membru al Uniunii Scriitorilor şi de-a lungul timpului a obţinut o mulţime de premii naţionale şi internaţionale cu Teatrul „Tudor Vianu” din Giurgiu.

„Nu mor pescărușii când vor porcii mistreți”, ori „Pușlamaua de la etajul 13”, sunt două binecunoscute spectacole scrise de Mircea M. Ionescu.

De asemenea, marele cronicar sportiv şi scriitor a descries, în volumul de memorialistică „Taximetrist de noapte la New York”, calvarul prin care a trecut după ce a fugit, în 1986, din România, ajungând taximetrist la New York.

De fapt, Mircea M. Ionescu a dedicat acest volum şi „minunaţilor mei prieteni, taximetriştii din New York, colegi de preţ în cea mai importantă Universitate, cea a Vieţii”.

Marele cronicar sportiv este şi un poet de excepţie, iar volumul „Ambasadorii mei din Olimp” este dedicat marilor campioni ai sportului românesc, începând cu Iolanda Balaş, Ivan Patzaichin, Ilie Năstase, Gheorghe Hagi, Nicolae Dobrin, Cristian Gaţu, Gheorghe Gruia, Helmut Duckadam sau Leonard Doroftei.

www.puterea.ro

Comentarii