Există zonă metropolitană la Giurgiu? Care este aceasta?

Pentru stabilirea unei aplicări unitare pe întreg teritoriul national al României în privința zonelor în care cetățenii pot circula în afara localității fără declarație pe proprie răspundere, Ministerul Afacerilor Interne a transmis, prin Comandantul Acțiunii, Centrelor Județene de Coordonare și Conducere a Intervenției precizări.

Precizările MAI sunt:

Sunt considerate zone metropolitane, în interiorul cărora nu este nevoie de prezentarea declarației pe proprie răspundere pentru circulația cetățenilor între localități, teritoriul administrativ al Bucureștiului și al județului Ilfov, respectiv teritoriul administrativ al municipiilor din România și o zonă de 30 de kilometri în jurul acestor municipii, dar nu mai mult de limita județului din care fac parte municipiile. (www.realitateadegiurgiu,net)

Potrivit ziaristii.com, in Romania sunt 103 municipii și tot atâtea zone metropolitane. În județul Giurgiu, este vorba despre singurul municipiu – Giurgiu – zona metropolitană pentru care nu este nevoie de declarație fiind, potrivit precizărilor GCS, localitățile ce intră în raza de 30 de kilometri în jurul acestuia.

Comentarii