O excursie marca Jean Jipa pentru profesorii din comuna Ogrezeni

IMG_7496

Primarul comunei Ogrezeni din judeţul Giurgiu, Jean Jipa, a atras prin personalitatea sa unica simpatia tuturor locuitorilor judeţului Giurgiu, dar şi a altor români din alte judeţe ale ţării. Oamenii îl apreciază pe Jipa pentru că el este primarul care dovedeşte că se poate dacă într-adevăr îţi doreşti.

Comuna Ogrezeni a fost printre puţinele localităţi din ţară unde deszăpezirea a funcţionat ca un ceas elveţian: perfect, la timp, fără nicio problemă. Tot în Ogrezeni Jipa a dovedit că educaţia copiilor este una din priorităţile sale şi că Ogrezeni-ul poate fi ridicat prin forţa tinerei generaţii care acum este în creştere.

Ogrezenarii au devenit cunoscuţi în multe judeţe ale ţării şi peste tot pe unde revin oamenii îşi amintesc cu plăcere de ei şi de primarul Jipa. Pasiunea lor pentru cunoașterea ţării şi pentru educaţia prin insuflarea dragostei de ţară, de locurile natale a molipsit pe mulţi.

Primarul comunei Ogrezeni Jean Jipa a dovedit înca o dată ca pentru el comuna Ogrezeni înseamnă OAMENI, înseamnă comunitate şi spirit de solidaritate cu oamenii.

În luna februarie comunitatea profesorilor din comuna Ogrezeni, judeţul Giurgiu împreună cu reprezentantul administraţiei locale, viceprimarul comunei, au participat la cursuri de formare profesională organizate în bimilenara stațiune de pe Valea Cernei, stațiunea ”Tinereții fără bătrânețe și a vieții fără de boală”- Băile Herculane.

 

curs ogrezeni

la curs

39 de profesori activi sau pensionari, educatori şi învăţători au participat în perioada 7-12 februarie la cursul de formare numit: Herculane pentru trup şi suflet.

Cursurile au fost susţinute de prof. Despina Bălteanu şi de inginerul Dorin Bălteanu în sala de conferinţe a hotelului Afrodita acolo unde grupul a fost cazat.

la curs cu profesorii balteanu

curs ogrezeni 2

Primarul Jipa consideră că aceste cursuri sunt foarte benefice pentru profesori pentru că ei sunt cei care formează întreaga comunitate din Ogrezeni.

jipa jean

“Toţi am trecut şi trecem pe la şcoală. Profesorii sunt cei care formează comunitatea noastră, ei educă oamenii din localitate. Sunt foarte importanţi pentru că profesorii sunt cei care formează caracterul copiilor noştri, iar dacă ei sunt bine pregătiţi şi au valori sănătoase atunci vor insufla şi părinţilor copiilor noştri un sistem de educaţie care poate continua şi acasă după orele de şcoală. Profesorii sunt formatori, ei îi îndrumă atât pe copii cât şi pe părinţii acestora.

Vreau ca oamenii din localitatea pe care o conduc să îşi iubească țara, să le fie drag de România noastră şi să mă ajute să stopăm nedreptăţile, să valorificăm noi comorile ţării noastre şi nu alţii străini, dar pentru a putea face asta fiecare din noi trebuie să cunoască bine România şi ce are ea mai valoros.

Pe mine m-a ajutat bunul Dumnezeu şi am putut să cunosc cu adevărat România prin nenumăratele şi diferitele ipostaze prin care am fost nevoit să trec.

Vreau acum să pot oferi acelaşi lucru şi cetăţenilor din comuna pe care o conduc. Dacă ei iubesc România, iubesc şi comuna noastră şi iubind-o vom putea împreună să creştem şi să ne dezvoltăm atât economic cât şi cultural”, a declarat pentru stirigiurgiu.ro primarul comunei Ogrezeni din judeţul Giurgiu, Jean Jipa.

Programul activităţilor pe care soţii Bălteanu l-au pregătit comunităţii de profesori din comuna Ogrezeni a inclus ample prezentări istorice, culturale, tradiţionale ale zonei Banatului şi în special a staţiunii Băilor Herculane.

Cursurile au avut un caracter ştiinţific foarte apreciat de profesori care au fost deosebit de impresionaţi de profesionalismul şi implicarea pe care soţii Bălteanu le-au dovedit.

Inginerul Bălteanu, manager în activităţi turistice şi autorul mai multor cărţi şi articole despre staţiunea Herculane, a făcut o incursiune în istoria acestei staţiuni balneare prin mai multe prezentări pe care le-a susţinut: ”Herculane – arc peste timp”, ”Țara lui Hercules – ținut de legende”, ”Tradiția balneară bimilenară la Băile Herculane”, ”Fanfara satului – o tradiție uitată!”.

Vizita in centrul statiunii Herculane
Vizita in centrul statiunii Herculane

Doamna Bălteanu, profesoara gazdă, i-a introdus pe profesorii din Ogrezeni în atmosfera tradiţională a Banatului montan prin susţinerea unor prelegeri deosebit de interesante despre tradiţia iilor româneşti, despre aeroionizarea negativă de pe Valea Cernei şi despre miracolul apelor termale.

diplome de participare
Toata lumea a primit la final diplome de participare, cartea ”Herculane – arc peste timp” scrisa de ing. Dorin Bălteanu, dar si o ie tradițională cusuta de prof. Despina Bălteanu

Pe drumul de venire în staţiunea Băile Herculane au fost vizitate Mănăstirea dintr-un lemn, Mănăstirea Tismana şi zona tradiţională Horezu.

De asemenea toate zilele de curs au fost urmate de excursii deosebit de interesante dintre care amintim vizitele la izvoarele din Herculane, la băile romane, muzeul roman, grota haiducilor, dar şi excursii în zone mai îndepărtate cum ar fi cele de la mănăstirea Prislop, cazanele Dunării, mănăstirea Mraconia, muzeul Eftimie Murgu, complexul de mori de apă de la Rudăria aflat în patromoniul mondial Unesco şi cascada Bigăr – rezervaţie naturală devenită recent celebră la nivel internaţional.

la izvoare
Vizita la izvoare
Vizita la Cazanele Dunarii pentru a vedea chipul lui Decebal si manastirea Mraconia
Vizita la Cazanele Dunarii pentru a vedea chipul lui Decebal, manastirea Mraconia si granita cu Serbia
Plimbare cu salupa la Cazanele Dunarii
Plimbare cu salupa la Cazanele Dunarii
bigar
Excursie la cascada Bigăr

Profesorii din comuna Ogrezeni au fost încântaţi şi de faptul că au putut testa efectele apelor minerale pe propria piele şi au făcut tratamentele recomandate de medicii de specialitate.

Atât excursiile, cât și cursurile și tratamentele cu ape minerale i-au făcut pe profesorii din Ogrezeni să se întoarcă acasă mai fericiți, mai împliniți și mai dornici de a împărtăși informațiile aflate și cu ceilalți locuitori și de a se implica mai mult în localitatea unde ei ca profesori formează tinerele generații prin lecțiile pe care zi de zi le susțin la școlile din Ogrezeni.

in autocar

Comentarii