Excepțional! Primarul comunei Ogrezeni Jean Jipa și-a dat demisia de onoare!

După ce a fost condamnat penal prin sentința nr.  192 din 29.06.2018 de Judecătoria Bolintin Vale într-un dosar vechi din 2013 (hotărâre cu drept de apel în instanță), primarul comunei Ogrezeni Jean Jipa și-a dat demisia de onoare. Chiar dacă hotărârea nu este definitivă și ea mai poate fi atacată în instanță, primarul Jipa a considerat că este cel mai bine să își dea demisia de onoare.

Chiar de ziua sa de naștere pe 6 iulie, primarul Jipa a mers la Prefectură si a solicitat încetarea mandatului său de primar, dar pentru că acest lucru nu s-a putut realiza, Jipa și-a scris demisia de onoare pe care a depus-o atît la Prefectura Giurgiu cât și la Consiliul Local al comunei Ogrezeni.

După demisia primarului Jipa a urmat și demisia administratorului comunei Ogrezeni – Tudorache Marian Cristian.

Iată ce a declarat în legătură cu această decizie proaspătul demisionat din funcție, primarul Jean Jipa:

”Această demisie o consider un gest de onoare față de toți locuitorii comunei Ogrezeni care mi-au asigurat susținerea de-a lungul anilor, iar la ultimele alegeri din 2016 proporția a fost de peste 75%.

Consider în continuare că sunt nevinovat, dar apreciez că indiferent care ar fi fost motivele care au stat la baza formării convingerii instantei de judecată, hotărârea beneficiază de puterea lucrului judecat ceea ce pentru mine înseamnă foarte mult considerând astfel că nu mai am legitimitatea exercitării demnității publice de primar al comunei Ogrezeni și că rămânerea mea în funcție ar aduce prejudicii grave atât comunității în ansamblul ei cât și locuitorilor acesteia.

Atât în România cât și în Ogrezeni oameni ce compun societatea nu merită să fie condusi și reprezentați de persoane ce au calitatea de condamnați pentru infracțiuni grave chiar și pe o perioadă determinată de timp. În continuare voi rămâne același om neschimbat și voi acorda sprijin tuturor celor aflați în nevoie.

În condițiile în care în fața Curții de Apel adevărul va ieși la iveală iar eu voi fi achitat, mă voi întoarce cu seninătatea și integritatea neștirbite așa cum le-am avut până la emiterea sentinței penale și voi candida din nou la ocuparea unei funcții publice”, a precizat primarul Jean Jipa în legătură cu demisia sa.

Până la efectuarea de noi alegeri, conducerea Primăriei Ogrezeni va fi asigurată de către viceprimarul comunei Stanciu Vasile.

Prefectul de Giurgiu, Nina Carmen Crișu, a declarat pentru stirigiurgiu.ro pe acest subiect:

”Este un act unilateral de vointa, este vointa domnului Jipa pe care el si-a exprimat-o in scris, pe care si-o poate retrage sau nu. Incetarea mandatului de primar are loc la emiterea ordinului de prefect si aceasta pot face doar dupa ce noi primim procesul verbal de la sedinta de consiliul local Ogrezeni în care Consiliul Local Ogrezeni ia act de demisia domnului Jipa.

In momentul in care am emis ordinul de prefect, atunci conducerea Primăriei Ogrezeni va fi condusă de viceprimarului comunei, postul este vacant, iar eu anunt la Ministerul de Interne si apoi in cel mai scurt timp posibil se organizeaza alegeri anticipate.”

Președinte PSD Giurgiu, Marian Mina a declarat pentru stirigiurgiu.ro că demisia lui Jipa este un act unilateral pe care îl respectă.

”Primarul Jipa s-a bucurat de încrederea noastră și ne pare rău că a plecat. Totusi mai avea o instanta, dar demisia este un act unilateral pe care noi îl respectăm, probabil că s-a consultat cu familia dumnealui. A fost un primar bun și rămîne în continuare rămâne prietenul nostru indiferent de decizia pe care a luat-o”, a declarat președintele PSD Giurgiu, Marian Mina.

Senatorul Niculae Bădălău susține că orice cetățean, inclusiv Jean Jipa, până la o sentință definitivă este nevinovat, dar că demisia este decizia primarului Jean Jipa și este un act unilateral.

”Eu nu stiu ce este in procesul acela sau daca altele sunt motivele insa pana la urma este decizia lui si noi o respectam. E o situatie neplacuta, totusi Jipa era un primar bun, care este la al treilea mandat.

Am vazut ca unii ne acuza ca nu tipam noi. Demisia dlui primar Jipa este un act unilateral, eu nu pot sa-l judec pe om daca el a considerat ca asa trebuie sa procedeze. Oricum va spun ca pana la o sentinta definitiva fiecare cetatean beneficiaza de prezumtia de nevinovatie si asta am spus-o de multe ori si in conferinta de presa vizavi de oricine, indiferent ca era vorba de cineva de la PSD, PNL sau alt partid”, a precizat senatorul PSD, Niculae Bădălău.

Atașăm în continuare o copie a procesului verbal întocmit în urma sedinței de lucru de la Primăria comunei Ogrezeni în care sunt prezentate pe larg motivele demisiei primarului Jipa.

Comentarii