Euroregiunea Danubius – la ”majorat”

Împlinirea a 18 ani de funcționare a Asociației ”Euroregiunea Danubius Giurgiu-Ruse” este subiectul unei recente postări a președintelui CJ, Marian Mina:

”Pe data de 9 mai, s-au împlinit 18 ani de la înființarea Asociației „Euroregiunea Danubius Giurgiu-Ruse.

Lili Ganceva, directorul Euroregiunii: „Această dată n-a fost aleasa întâmplator de către conducerea de atunci /2002/ a Administratiei Regionale Ruse si a Consiliul Judetean Giurgiu, principalii fondatori ai Asociației. Ci aceasta a coincis cu Ziua Europei, deoarece era clar că drumul Bulgariei și al României spre NATO și Uniunea Europeană era o certitudine.

Asociația Euroregiunea Danubius a fost înființată pentru a pune bazele și a dezvolta cooperarea transfrontalieră, în toate aspectele sale, în regiunea Dunării comune, care acoperă Ruse și Giurgiu. Ultimii 18 ani au însemnat multa muncă și emoții care au dus la realizarea a numeroase evenimente culturale, proiecte importante, parteneriate și prietenii bazate pe încredere reciprocă.

De asemenea, suntem mândri de Grupul de Lucru Comun al Reprezentanţilor Agricultorilor din județul Giurgiu și Districtul Ruse (GLAC), o structură fără precedent pe întreaga noastră frontieră comună bulgară-română, cu peste 10 ani de activitate.

Pentru mine este o mare onoare să fac parte din această echipă, încă de la începutul Asociației. Îi felicit pe toţi membri noştri şi le mulţumesc pentru că suntem împreună de atâta vreme şi am realizat atât de multe lucruri bune!”

Comentarii