”Drumul poveștilor” la Biblioteca Județeană

Ziua de 12 februarie a fost una ”plină” pentru instituțiile de cultură din Giurgiu. În timp ce la Muzeu avea loc vernisajul expoziției ”Povești de război”, Biblioteca Județeană găzduia lansarea unui nou proiect, eveniment despre care reprezentanții instituției notează:

”La sediul Bibliotecii Județene „I.A.Bassarabescu” din strada Ștefan cel Mare, a avut loc lansarea proiectului „Drumul poveștilor”, al doilea proiect pe care Biblioteca Județeană îl desfășoară împreună cu scriitorul Petre Crăciun. Giurgiuvean de origine , Petre Crăciun a ținut ca Biblioteca Județeană Giurgiu să fie primul partener în acest proiect, alături de Biblioteca Națională și Biblioteca Academiei Române.

Primii beneficiari au fost elevii claselor a IV-a A și B de la Școala Gimnazială Nr 1 „Sf. Gheorghe” din Giurgiu.


Plecând de la o realitate constatată, aceea că în manualele școlare autorii de povești ocupă din ce în ce mai puțin loc, scriitorul Petre Crăciun și-a propus să aducă la lumină culegători de povești și autori de odinioară.


Doamna Daniela Bardan, managerul Bibliotecii „I.A.Bassarabescu”, a ținut să sublinieze faptul că este o onoare și o mare bucurie alegerea Bibliotecii Județene ca deschizătoare a proiectului „Drumul poveștilor” și a lansării ”Caietului de lectură ”. 


Copiii prezenți la întâlnire au ascultat povestea „Țara copiilor fericiți” de Petre Crăciun ,au pus întrebări despre proiect și despre personajele poveștii și s-au bucurat că vor fi „actori” în filmul evenimentului, film care-l va însoți pe scriitorul Petre Crăciun de-a lungul călătoriei sale în locurile de naștere ale marilor creatori de povești.


Încă o data, Biblioteca județeană „I.A.Bassarabescu” ,Secția Împrumut pentru Copii, s-a dovedit o gazdă primitoare pentru poveștile trecute și prezente și bineînțeles îi așteaptă pe iubitorii de povești la celălalt proiect, „Povestea de vineri”.”

Comentarii