Drum județean, modernizat cu bani europeni, grație unui nou proiect câștigat de Consiliul Județean

Un nou proiect, câştigat de Consiliul Judeţean Giurgiu împreună cu prietenii noştri bulgari, a fost lansat oficial, astăzi! De această dată, partener ne este Primăria Borovo, districtul Ruse, şi împreună am reuşit să accesăm aproape 5 milioane de euro, fonduri pe care le vom folosi în reabilitarea şi modernizarea infrastructurii rutiere.

Proiectul, denumit „Noduri bine conectate Giurgiu-Borovo la reţeaua de transport TEN-T”, este cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în cadrul Programului Interreg V-A România Bulgaria 2014-2020.

Noi vom moderniza Drumul Judeţean 601: Bolintin Vale – Malu Spart – DN 61, pe o lungime de peste 7,4 kilometri. Le mulţumesc pentru munca depusă colegilor din echipele de implementare atât de la Consiliul Judeţean Giurgiu, cât şi de la Primăria Borovo!

Şi, în mod deosebit, îi mulţumesc prietenei noastre Lili Ganceva, directorul Euroregiunii Danubius! În primul rând datorită implicării doamnei Ganceva, colaborarea noastră româno-bulgară continuă să se concretizeze prin proiecte importante, menite să îmbunătăţească viaţa locuitorilor celor două regiuni: Giurgiu şi Ruse! – notează președintele CJ Giurgiu, Marian Mina.

La rândul lor, reprezentanții CJ dai detalii despre acest eveniment, pe pagina oficială a instituției:

”Obiectivul general al proiectului este îmbunătăţirea sistemului de transport comun în conectarea eficientă a comunităţilor Giurgiu şi Borovo cu o reţea de transport TEN-T de bază.

Practic, cu banii primiţi, Consiliul Judeţean Giurgiu va reabilita şi moderniza Drumul Judeţean 601 Bolintin-Vale-Malu Spart-DN 61, pe o lungime de peste 7,4 kilometri.

Valoarea totală a proiectului este de aproape 5 milioane de euro din care 2,6 milioane revin judeţului Giurgiu. Durata de implementare este de 36 de luni.

La conferinţa de astăzi au participat vicepreşedintele CJ Giurgiu Lucian Corozel şi întreaga echipă de proiect din partea judeţului nostru, iar din partea administraţiei din Borovo, Valery Borisova- viceprimar. De asemenea au fost prezenţi membri ai echipei de implementare din partea bulgară, dar şi directorul Euroregiunii Danubius Giurgiu-Ruse, Lili Ganceva.

Cu toţii le-au mulţumit celor care au lucrat la întocmirea acestui proiect foarte important pentru ambele regiuni.

„Le mulţumesc şi îi felicit pe toţi partenerii noştri, pe membrii echipelor de implementare, pentru că a fost multă muncă! În mod deosebit, doresc să îi mulţumesc doamnei Lili Ganceva pentru tot ceea ce realizează pentru ambele regiuni. Consider că, de fapt, există un al doilea „pod peste Dunăre” şi acesta se numeşte Lili Ganceva!”, a declarat vicepreşedintele Lucian Corozel cel care, de asemenea, a prezentat, pe scurt, toate proiectele româno-bulgare câştigate între anii 2016-2020.”

Comentarii