Două şcoli din Colibaşi, reabilitate şi modernizate cu fonduri nerambursabile

Reabilitarea DJ 503 nu a fost singurul contact semnat miercuri, la sediul Consiliului Judeţean, de directorul AR Sud-Muntenia, Liviu Muşat.

Un alt contract este cel al cărui beneficiar este Primăria Colibaşi, ce va derula un proiect cu finanțare nerambursabilă, în valoare de 6.085.557 lei, care vizează reabilitarea, modernizarea şi extinderea Școlii cu clasele V-VIII Colibași.

Este cel de-al doilea proiect ce vizează şcolile din Colibaşi pentru care primarul Constantin Stoica primeşte finanţare, în urmă cu o săptămână, edilul semnând un alt contract pentru modernizarea, extinderea şi dotarea  școlii din satul Câmpurelu, proiect cu fonduri nerambursabile în valoare de 4.740.547 de lei.

”Sunt proiecte depuse din anul 2015 cărora acum le-a venit rândul. Vă dați seama cât am muncit pentru ele fiindcă a trebuit să facem față mai multor schimbări de legislație.

Toată lumea a depus proiecte prin PNDL, dar domnul președinte Marian Mina a insistat să le depunem pe bani europeni. Aici este altceva, este mult mai greu decât pe PNDL și vă spun, sincer, că munca pentru un proiect pe fonduri europene este cât munca pentru zece proiecte prin PNDL.

Avem acolo 400 de copii și pot să vă spun că, la Colibași, nu pleacă nimeni din sat. Nu avem pe nimeni plecat în afară, toată lumea muncește.

O să fie mai greu fiindcă sunt proiecte depuse în 2015, iar între timp s-a modificat legislația. Termenul de finalizare este de trei ani dar sunt convins că vom termina mai repede”, a declarat primarul Constantin Stoica.
foto: Foto Arcanu

Comentarii