Documentele false și marfurile contrafăcute rămân ”la modă” în Vama Giurgiu

Cetățean marocan cu document italian fals, depistat la P.T.F. Giurgiu

 Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat un cetăţean marocan care a încercat să intre ilegal în țară folosind o carte de identitate italiană falsă.

În data de 20.01.2019, ora 03:30, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, călătorind ca pasager într-un autocar, o persoană de sex masculin care s-a legitimat cu o carte de identitate ce purta însemnele autorităţilor din Italia.

Cu ocazia controlului specific, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat la control nu îndeplinește condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.

La cercetări, bărbatul a declarat că este cetăţean din Maroc,  în vârstă de 23 de ani, şi a procurat documentul fals de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaşte, în schimbul sumei de 1.500 euro, cu scopul de a ajunge în Italia.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei bărbatului în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, a fost predat Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

 

Textile și încălțăminte, susceptibile a fi contrafăcute,  confiscate de polițiștii de frontieră

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Giurgiu şi Calafat au descoperit peste 1000 de articole textile și de încălțăminte,  susceptibile a fi contrafăcute, pe care doi cetățeni turci şi unul ucrainean au încercat să le introducă ilegal în țară.

În ultimele 24 de ore polițiștii de frontieră giurgiuveni au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, fiind selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Cu ocazia controlului amănunțit, a fost descoperită, în compartimentele de bagaje din două autocare, cantitatea totală de 785 articole textile și de încălțăminte, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că posesorii bunurilor sunt doi cetățeni turci, K.N. și C.A., în vârstă de 33, respectiv 38 de ani. Persoanele în cauză au declarat că  au achiziționat produsele dintr-un bazar din Istanbul și urmau să le comercializeze pe raza municipiului București.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma de 87.500 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998.

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu,

Comisar șef de poliţie Cazacu Danut

Comentarii