Din nou, produse contrafăcute şi migranţi la Vama Giurgiu

Articole de îmbrăcăminte, încălţăminte şi parfumuri în valoare totală de peste 550.000 de lei, susceptibile de a fi contrafăcute, au fost descoperite de poliţiştii de frontieră în calele unor autocare şi în portbagajele unor autoturisme, se arată într-un comunicat de presă remis luni de ITPF Giurgiu.

Potrivit sursei citate, în perioada 9-11 februarie, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, împreună cu poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, au desfăşurat acţiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, fiind selectate pentru control mai multe autocare aparţinând unor firme de transport internaţional şi mai multe autoturisme.

„Cu ocazia controlului amănunţit efectuat asupra mijloacelor de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, în calele şi în portbagaje autovehiculelor, cantitatea totală de 5.036 articole textile, încălţăminte şi parfumuri, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute. La cercetări, a fost stabilit faptul că posesorii bunurilor sunt şase cetăţeni turci, şase cetăţeni români şi un cetăţean moldovean, cu vârste cuprinse între 28 şi 67 de ani, şoferi şi pasageri ai mijloacelor de transport”, se arată în comunicatul de presă al ITPF Giurgiu.

Persoanele în cauză, care nu deţineau documente de provenienţă sau certificate de calitate pentru bunuri, au declarat că le-au cumpărat din diverse bazaruri din Turcia cu scopul de a le comercializa.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 551.710 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare.

Luni dimineaţă, în jurul orei 09.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au selectat pentru control un autocamion aparţinând unei firme de transport internațional, încărcat cu frigidere din Turcia pentru România.

Cu ocazia controlului efectuat asupra mijlocului de transport s-a constatat că prelata semiremorcii este secționată, fapt pentru care poliţiştii de frontieră au verificat compartimentul marfă şi au depistat o persoană de sex masculin, ascunsă printre electrocasnicele transportate.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că persoana este cetățean sirian O.R., în vârstă de 35 ani, care a declarat că a recurs la această metodă deoarece dorea să ajungă în Germania.

Conform protocolului româno-bulgar, cetăţeanul sirian şi şoferul autocamionului au fost preluați de autorităţile bulgare în vederea continuării cercetărilor şi luării măsurilor legale ce se impun – precizează, într-un alt comunicat de presă, reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Giurgiu.

Comentarii