Detonare controlată în poligonul de la Bălănoaia

Muniția neexplodată descoperită, în ultimele luni, pe raza județului Giurgiu a fost distrusă astăzi, în poligonul de la Bălănoaia. Pirotehniștii au asistat distrugerea a cinci proiectile, de diferite calibre, a trei lovituri acuplate cu proiectil exploziv de cal. 88 mm și a unei lovituri acuplate cu proiectil performant de cal. 85 mm.

În cele mai multe cazuri, muniția a fost descoperită în urma efectuării unor lucrări agricole de către cetățeni din localitățile Anghelești, Băneasa, Bolintin Deal și Mihai Bravu. Cunoscând pericolul la care pot fi expuși, aceștia au solicitat sprijinul autorităților pentru a ridica și depozita în condiții de siguranţă elementele de muniție.

Informare preventivă

ISU Giurgiu informează cetățenii că trebuie să anunţe, de urgenţă, organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau ISU dacă descoperă elemente de muniţie rămasă neexplodată.

Atunci când găsesc obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce prezintă suspiciunea că ar fi elemente de muniţie neexplodată (cartușe, grenade, petarde, mine antitanc, proiectile de artilerie, rachete, bombe explozive, incendiare, toxice etc.),cetăţenii trebuie să respecte următoarele reguli:

– să nu le mişte de pe locurile pe care se află și să nu le desfacă;

– să nu le introducă în clădiri, încăperi sau locuinţe;

– să nu le folosească pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente;

– să nu le lovească, să nu le taie şi să nu le demonteze;

– să nu se joace cu muniţii neexplodate;

– să nu folosească focul deschis în apropierea acestora.

Compartimentul Informare și Relații Publice ISU Giurgiu

Comentarii