Detalii despre misiunea elicopterului MAI la Giurgiu

Un bărbat de 39 de ani infectat cu noul coronavirus care prezintă multiple comorbidităţi a fost transferat cu un elicopter SMURD la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Craiova, a informat, luni, purtătoarea de cuvânt a Instituţiei Prefectului Giurgiu, Teodora Nicolau.

„Un bărbat în vârstă de 39 de ani din judeţul Giurgiu, obez şi cu multiple comorbidităţi, a fost confirmat pozitiv cu COVID-19. Întrucât starea de sănătate a bărbatului impunea investigaţii speciale şi aparatură specifică persoanelor obeze, medicii giurgiuveni au solicitat sprijinul spitalelor din ţară şi astfel a fost găsit un loc la Secţia ATI a Spitalului de la Craiova, preluarea bărbatului făcându-se cu un elicopter SMURD”, a precizat sursa citată.

Săptămâna trecută, un alt bărbat din judeţul Giurgiu, în vârstă de 73 de ani, fost cadru didactic şi în prezent beneficiar al Centrului de Îngrijire Persoane Vârstnice de la Onceşti, a avut nevoie de internare într-o secţie ATI după ce starea lui s-a agravat, el fiind transferat la un spital din Târgu Mureş, în prezent starea acestuia lui stabilă.

În judeţul Giurgiu sunt 468 de cazuri confirmate de COVID-19, dintre care 386 au fost vindecate şi externate. Alte 286 de persoane se află în carantină la domiciliu şi trei persoane sunt în carantină instituţionalizată.

Dintre persoanele testate pozitiv, 20 sunt în izolare la domiciliu şi niciuna nu a mai fost externată la cerere.

Până în prezent, în judeţul Giurgiu au fost testate 5.388 de persoane, dintre care 24 în ultimele 24 de ore

www.agerpres.ro

Comentarii