De ce fusese închis târgul din Călugăreni şi ce se întâmplă acum acolo?

Prefectul judeţului Giurgiu, Nina Carmen Crişu, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că târgul de animale vii din localitatea Călugăreni, neautorizat până acum, a primit de circa o săptămână autorizaţie de funcţionare din partea instituţiilor abilitate în acest sens.

”După multă vreme, într-un final, de aproximativ o săptămână de zile avem autorizaţie pentru târgul de la Călugăreni. Fiind un târg autorizat se va desfăşura un comerţ legal şi sigur pentru toţi cetăţenii în interiorul acestuia şi rog populaţia să cumpere în perioada sărbătorilor care se apropie doar din târgurile autorizate şi nu din alte locuri improvizate precum curţile de la Călugăreni, cum se întâmpla în ceilalţi ani”, a spus Nina Carmen Crişu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, a menţionat la aceeaşi conferinţă că autorizarea târgului de la Călugăreni era un eveniment ”foarte aşteptat”.

”Autorizarea târgului de la Călugăreni este un eveniment foarte aşteptat, acel târg, din ce ştiu eu, nu a fost niciodată autorizat. Vreau să felicit conducerea DSV Giurgiu şi celelalte instituţii abilitate care au dus la îndeplinire această autorizare. Am avut o discuţie cu doamna prefect şi urmează să încercăm să mai autorizăm şi alte târguri din judeţ. Cine vrea să cumpere carne trebuie să cumpere din locurile autorizate”, a declarat Marian Mina.

Directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare Giurgiu, Liviu Florescu, a subliniat că autorizarea respectivului târg aduce beneficii populaţiei, animalele vânzându-se doar de către crescători.

”Autorizarea târgului de la Călugăreni este un lucru foarte bun pentru că putem astfel să avem un control asupra mişcării animalelor. Tot ce se va vinde în zona autorizată a târgului va trebui să aibă documente însoţitoare de la medicii concesionari din judeţ care atestă sănătatea animalelor. De asemenea, venim în sprijinul crescătorilor de animale care pot să îşi vândă animalele crescute de ei şi nu de geambaşi sau de alte persoane care nu făceau altceva decât să vină cu animale în judeţul nostru despre care nu ştiam provenienţa, situaţia epidemiologică”, a spus Liviu Florescu.

El a precizat că în judeţul Giurgiu mai funcţionează trei târguri, la Ghimpaţi, Dobreni şi Bolintin Vale, dintre care cel de la Ghimpaţi este autorizat şi pentru vânzarea de animale vii, iar celelalte două sunt în curs de autorizare.

Conform autorităţilor locale, târgul de animale vii de la Călugăreni fusese închis pentru că nu avea documentaţia din partea Primăriei Călugăreni prin care să se ateste regimul juridic al terenului pe care acesta îl ocupă, problemă care a fost soluţionată.

www.agerpres.ro

Comentarii