Crosul transfrontalier Giurgiu-Ruse, câștigat de un kenyan

Un kenyan în vârstă de 32 de ani, Wycliffe Kipkorir Biwot, este câştigătorul celei de-a patra ediţii a cursei Free Spirit Run Giurgiu – Ruse, organizat pe un traseu de 15 kilometri, între municipiul Ruse, din Bulgaria, şi municipiul Giurgiu, cronometrat în 44 de minute şi 9 secunde.

‘La cea de-a patra ediţie a semimaratonului transfrontalier s-au aliniat la start un număr de 197 de iubitori ai crosului din România, Bulgaria, Marea Britanie, Polonia, Rusia, Kenya, Ungaria, Italia, Japonia. Startul a fost dat din Piaţa Libertăţii din Ruse, Bulgaria iar participanţii au avut de parcurs un traseu de 15 kilometri până la linia finală stabilită în centrul municipiului Giurgiu’, a declarat sâmbătă pentru AGERPRES, reprezentanta Biroului Mass Media din cadrul Primăriei municipiului Giurgiu, Georgiana Saltelechi.

Pe locul secund s-a clasat un alt kenyan, Matthew Kosgei, înregistrat în 44 min 49 sec, podiumul fiind completat de bulgarul Iolo Nikolov, în 45 min 28 sec, în timp ce primul român a fost Robert-Georgian Necula, pe cinci, în 47 min 18 sec.

La finalul cursei, participanţii au fost întâmpinaţi de o mulţime de giurgiuveni, iar cupele şi premiile în bani au fost oferite de primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu.

Premiile au avut o valoare totală de şase mii de Euro şi au fost asigurate de nouă sponsori.

Acţiunea a fost organizată de Primăria municipiului Giurgiu, Primăria Ruse, Clubul Sportiv Municipal Dunărea, Clubul sportiv Dunav Ruse şi Federaţia Română de Atletism.

Ideea acestei mişcări sportive aparţine municipalităţilor din Giurgiu şi Ruse care astfel vor să aducă cele două oraşe pe harta competiţiilor sportive şi să dezvolte spiritul liber de cooperare şi colaborare pe care numai sportul îl poate oferi.

Pe parcursul desfăşurării semimaratonului circulaţia pe Podul Prieteniei a fost oprită o oră, iar în municipiul Giurgiu traficul a fost oprit pe traseul competiţional timp de două ore.

www.agerpres.ro

Comentarii