Criterii noi pentru obţinerea locuinţelor sociale la Giurgiu. Cine şi în ce condiţii poate primi o astfel de locuinţă?

blocuri-soc

Regulamentul privind repartizarea și închirierea locuințelor sociale în municipiul Giurgiu, aprobat în ședință ordinară luni, 5 septembrie, vine cu unele criterii de eligibilitate și de ierarhizare diferite față de cele pentru locuințele de tip ANL. Primarul Nicolae Barbu a vorbit într-o recentă conferință de presă despre câteva dintre acestea, precizând și motivele care au stat la baza lor.

O noutate în stabilirea eligibilității cererilor pentru o locuință socială este legată de nivelul mediu lunar al veniturilor pe membru de familie. Astfel, au acces la locuințele sociale solicitanții care au un venit minim brut lunar pe persoană, realizat în ultimele 12 luni, sub nivelul câștigului salarial mediu net lunar pe economie, cu excepția persoanelor cu handicap, a invalizilor sau a pensionarilor.

Deci cine are un venit mediu pe membru de familie net sub salariul minim brut pe economie, adică sub 1250 de lei, beneficiază de locuință socială, ca să nu mai avem discuții că au avut bani și mașini scumpe și au beneficiat de locuințe sociale, a precizat primarul Nicolae Barbu. În acest sens, persoanele încadrate în muncă vor trebui să aducă la dosar o adeverință cu ultimul venit net și venitul net lunar pe ultimele 12 luni, defalcat pe fiecare lună.

În ceea ce privește stabilirea ierarhizării cererilor, o diferență clară va fi dată de proveniența venitului, achitarea chiriei lunare și a cheltuielilor aferente întreținerii locuinței depinzând de o formă sigură de venit. Astfel, un venit sigur (salariu, pensie) va obține 20 de puncte, în timp ce ajutorul de șomaj, ajutorul social, indemnizația pentru persoanele cu handicap vor primi 5 puncte.

„Solicitantul trebuie să aibă o formă de trai care să-i permită să plătească întreținerea, să plătească chiria. Nu îi dăm locuința, și după șase luni ne dăm seama că n-a plătit nimic, iar după aceea nu știm cum să treacă trei ani până îl dăm afară, a adăugat primarul.

Celelalte criterii de eligibilitate și de ierarhizare, precum și lista documentelor necesare solicitării unei locuințe sociale pot fi consultate în următorul link:/portal/giurgiu/primarie/stiri.nsf/0/0519A303A8876A44C22580290043E972/$FILE/criterii de eligibilitate.PDF

Comentarii