Continuă controalele și amenzile în vederea prevenirii răspândirii COVID în județ

130 de angajați ai forţlor de ordine au acţionat în ultimele 24 de ore pe raza judeţului Giurgiu pentru verificarea respectării măsurilor de protecţie individuală, pentru abaterile constatate au aplicat 117 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 12.000 de lei.

„Pe fondul numărului de cazuri de COVID-19 înregistrate, pentru prevenirea şi combaterea infectării cu noul coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu, împreună cu jandarmi, poliţişti locali, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu, precum şi ai instituţiilor cu atribuţii de control au intensificat activităţile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate în sistem integrat, noi acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, pieţe şi terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 117 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 12 mii de lei, toate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, dispuse în această perioadă”, se arată într-un comunicat de presă emis joi de IPJ Giurgiu.

La activităţi au participat 130 de forţe de ordine, fiind verificate 90 de societăţi comerciale, 290 de mijloace de transport persoane şi legitimate 540 de persoane.

Aceste activităţi se vor desfăşura şi în perioada următoare, pe raza întregului judeţ, pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus şi impunerea respectării legislaţiei.

Comentarii