Consiliul Județean mai face ”un pas” spre reabilitarea și dotarea Spitalului Județean

Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, şi directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, Liviu Muşat, au semnat, astăzi, contractul de finanţare pentru proiectul „Reabilitare, modernizare, extindere si dotare Ambulatoriu din cadrul Spitalului Judetean de Urgență (SJU) Giurgiu”.

Acesta a fost depus în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020 şi are o valoare de peste 10 milioane de lei.

„Este un moment foarte important, atât pentru Consiliul Judeţean Giurgiu, cât şi pentru mine, ca preşedinte al acestei instituţii!

Îi mulţumesc domnului Liviu Muşat pentru întreg sprijinul acordat, pentru că este, cu adevărat, un prieten al judeţului nostru! Le mulţumesc tuturor colegilor din echipa de proiect, rolul meu ca preşedinte a fost acela de a le solicita să-l scrie şi să-l depună, astfel că meritul privind întregul efort este al lor!

Giurgiu a devenit, de altfel, primul judeţ din regiunea Sud-Muntenia care reuşeşte să obţină fonduri europene pentru modernizarea Ambulatoriului unui Spital Judeţean!

Suntem mândri de acest lucru, dar mai ales suntem pregătiţi să trecem la următoarele etape ale proiectului prin care vor fi reabilitate, modernizate şi dotate 17 cabinete medicale şi alte 21 de spaţii ale Ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, care, de altfel, va fi şi extins”, a declarat preşedintele Marian Mina.

La rândul său, managerul de proiect, Elena Dumitraşcu, a oferit presei locale mai multe informaţii despre proiect, precizând, astfel, că durata de implementare este de 36 de luni din care 24 de luni reprezintă execuţia lucrărilor.

„Principala activitate a proiectului o reprezintă Reabilitarea şi modernizarea construcţiei existente a clădirii ambulatoriului, în suprafata de 183 mp şi extinderea acesteia prin construcţia unui corp cladire P+1, cu toate specialităţile şi utilităţile necesare. Aşadar, prin proiect vor fi dotate 17 cabinete specifice şi 21 de spaţii din cadrul Ambulatoriului. De asemenea, s-a avut în vedere şi Modernizarea infrastructurii pentru îmbunătăţirea accesului fizic pentru persoanele cu dizabilităti”, a spus Elena Dumitraşcu.

Comentarii