Consilierii locali au majorat – din nou – taxa de habitat. În plus, nu mai există diferenţe între giurgiuvenii care stau la bloc şi cei de la case

Reprezentanţii Primăriei Giurgiu anunţă:

„În ședința extraordinară care a avut loc, miercuri 18 septembrie, unul dintre proiectele de hotărâre viza modificarea cuantumului taxei de habitat, respectiv de la 8 lei/persoană pentru cei care locuiesc la bloc și 10 lei/persoană pentru cei care locuiesc la casă la suma de 12 lei pentru toți contribuabilii.

Motivele care au dus la modificarea taxei de habitat le-a expus primarul Nicolae Barbu înainte ca proiectul de hotărâre să fie supus voturilor consilierilor:

”(…)Din 20.600 de tone de gunoi care au fost duse în groapă anul trecut, anul acesta trebuia să avem o reducere cu 13,3%, pentru că este obligaţie asumată de România de reducere în fiecare an cu 13,3% a cantităţii de gunoi care se îngroapă, concomitent cu o creştere a gunoiului reciclabil.

Dar anul acesta, dacă mergem în ritmul din primele şase luni, vom ajunge la 23.000 de tone de gunoi, deci, o creştere, şi nu o scădere a cantităţii. Oamenii au înţeles că dacă plătesc taxă de habitat pot să arunce orice, deşi gunoiul vegetal îl iau cei de la Servicii Publice, cel din construcţii trebuie luat de firme specializate, cel animalier, de altă firmă, dar oamenii au pus jos de tot gunoiul menajer, la mijloc au tăiat crenguţele şi le-au pus acolo, au pus moloz şi deasupra au pus gunoi menajer.”

Comentarii