Consilierii județeni au decis instituirea unei restricții de viteză și tonaj pe podul de la Crevedia

În ședința convocată de îndată miercuri, consilierii județeni au aprobat instituirea unor  restricții de viteză și tonaj, impuse de starea podului de peste Neajlov.

Potrivit documentației ce a însoțit proiectul de hotărâre, DJ 601 traversează râul Neajlov printr-un pod din beton armat, vechi de 60 de ani, aflat în domeniul public al județului Giurgiu din 2002.

În urmă cu 17 ani, a fost realizată o expertiză a podului, rezultând că este nevoie de reparații capitale. Acestea, însă, nu s-au realizat, iar în luna octombrie a acestui an, Inspectoratul Județean de Poliție a transmis Consiliului Județean o adresă oficială, prin care semnalizează existența unor deficiențe majore acolo, solicitând instituirea restricțiilor de viteză și tonaj pe pod.

Pentru remedierea situației și aducerea podului la starea inițială, Consiliul Județean  a demarat achiziția procedurii de expertiză tehnică a podului,  în urma căruia s-a încheiat  un contract de servicii. Expertiza tehnică a stabilit măsurile legale de punere în siguranță a podului și pentru desfășurarea circulației în condiții de siguranță până la începerea lucrărilor de reabilitare.

Cu avizul Poliției, consilierii au decis montarea indicatoarelor de restricție de tonaj maxim 10 t și viteză maximă 5 km/oră, montarea parapetelor direcționale pentru circulația pe un singur sens și amenajarea unui trotuar pietonal.

 

Comentarii