Colaborare excelentă între CJ Giurgiu și Ministerul Sănătății: 17 milioane de lei vor fi investiți în Spitalul de Urgenţă din Giurgiu

Ministerul Sănătăţii a anunţat că va aloca investiţii în valoare de 17 milioane de lei la spitalul de urgenţă din Giurgiu, în urma vizitei efectuate de ministrul Sorina Pintea.

Fondurile vor fi investite în aparate de imagistică medicală, în reabilitarea spitalului, dar şi pentru atragerea resursei umane.

„Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu oferă de astăzi pacienţilor servicii de imagistică medicală CT, în urma achiziţiei unui aparat Computer Tomograf CT şi PACS în cadrul unui proiect cu Banca Mondială”, transmite Ministerul Sănătăţii într-un comunicat.

În afara achiziţiilor făcute deja cu sprijinul Băncii Mondiale, spitalul va beneficia și de 12,4 milioane de lei, alocate de Ministerul Sănătăţii pentru reabilitare, dotare şi atragerea resursei umane, se mai spune în comunicat.

„Din fondul de investiţii, la Spitalul Judeţean Giurgiu, MS va aloca 12, 4 milioane lei pentru reabilitare, dotare şi atragerea resursei umane. Se va achiziţiona aparatură medicală pentru dotarea secţiilor ATI şi Chirurgie, iar laboratorul de imagistică , pe lângă CT -ul pus în funcţiune azi, va avea un mamograf şi 3 aparate de radiologie digitală care vor înlocui aparatele vechi de peste 12 ani”, spun oficialii.

În ceea ce priveşte invetiţia alocată secţiei ATI a spitalului, cifra alocată iniţial de minister este de 1 milion de lei, urmând ca, ulterior, să fie analizate eventualele necesităţi de suplimentare ale sumei.

„Ministrul Sănătăţii a propus reabilitatea secţiei ATI prin dotarea cu aparatura necesara, inclusiv paturi, astfel încât această secţie să corespundă standardelor de tratare pentru un pacient ATI. Va fi alocat 1 milion de lei pentru începerea lucrărilor de reabilitare a secţiei exterioare de psihiatrie, urmând să fie analizată necesitatea suplimentarii acestei sume pe parcursul anului”, se mai spune în documentul citat.

De aparatură nouă vor beneficia şi Spitalul de Pneumoftiziologie Izvorul din jud Giurgiu, suma alocată de minister fiind de 1,5 milioane de lei, cât şi Spitalul orăşenesc Bolintin Vale, cu o finanţare de 1,7 milioane lei, precizează comunicatul.

Comentarii