Cine şi de ce a primit bani pentru drumuri? Explicaţiile preşedintelui Marina Mina

Repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru drumuri județene și comunale, pe anul 2019 a fost singurul proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Judeţean de marţi care a stârnit discuţii.

Asta pentru că o parte a consilierilor judeţeni – mai exact, cei liberali, prin vocea Georgetei Mihuţ – s-au declarat nemulţumiţi de faptul că numai unele primării primesc astfel de fonduri.

Preşedintele CJ, Marina Mina, a explicat, în plenul şedinţei, care este motivul pentru care nu toate primăriile primesc fonduri:

“Aveți dreptate, repratizarea se face către acele UAT-uri care au trimis adrese și care se încadrează la pietruire pe drumurile comunale. Restul, cred că vreo încă 6 sau 7, care au trimis cereri, se referă la asfaltări, decolmatări, cofinanțări, nu au nicio legătură cu drumurile comunale.

Deci, cine a trimis și se încadrează, primește! Eu nu pot să stau să mă rog de ei…au fost informați de peste trei luni de zile că urmează să se împartă niște bani în funcție de nevoile pe care le au pe drumurile comunale de pietruire… nu au trimis, nu primesc!

Ce avem astăzi aici sunt comunele care au transmis necesarul și care îndeplinesc aceste criterii. (…) Știți ce primari primesc bani? Cei care sunt cei mai gospodari, și care se interesează!”, a precizat președintele CJ, Marian Mina.

Comentarii