CINE şi DE CE nu primeşte căldură la Giurgiu?

incalzire

Este întrebarea la care au răspuns primarul Nicolae Barbu şi directorul GEP, Sorin Cepraga, într-o conferinţă de presă, marţi la prânz. Potrivit datelor prezentate de cei doi, din totalul de 914 scări de bloc din Giurgiu, doar 361 primeau căldură. Alte 312 folosesc alte surse de încălzire decât sistemul centralizat de energie termică, în timp ce 245 de scări de bloc nu primesc deloc căldură.

Avariile şi problemele contractuale sunt motivele lipsei căldurii în caloriferele giurgiuvenilor din aceste scări. Numai că problema principală o consituie cele contractuale, atâta timp că în doar 33 de cazuri este vorba despre avarii, avarii care, cel puţin potrivit directorului GEP, în mare parte, sunt minore.

În privinţa problemelor contractuale, Cepraga a explicat că este vorba despre faptul că asociaţiile nu au semnat contracte şi convenţii de furnizare a agentului termic, gândind, probabil, că vor primi căldură tot ca iarna trecută, fără a semna aceste documente. Asta în ciuda faptului că toată vara, toate blocurile din oraş au fost împânzite cu afişe care anunţau obligativitatea de a se semna aceste convenţii.

Probleme tehnice mai grave erau înregistrate la PT 62, unde 26 de scări de bloc nu primeau căldură, însă Cepraga a anunţat că se lucrează acolo şi că deja scările cu pricina au început să primească, pe rând, căldură.

Cele mai multe scări care nu primesc căldură sunt în zone ca Bulevardul CFR (PT 15), unde sunt şi probleme contractuale, dar şi avarii, în cartierul Tineretului (PT 53), unde, de asemenea, sunt şi avarii, dar şi probleme legate de lipsa convenţiilor şi în zona 1 Decembrie (PT 51), unde sunt strict probleme contractuale.

În altă ordine de idei, Cepraga a mai anunţat că încălzirea şcolilor şi grădiniţelor a început de joi, dar şi că, în doar o iarnă de funcţionare (2013-2014), GEP are deja de încasat circa 4 milioane lei, datorii de la populaţie (2,3-2,4 milioane) şi de la agenţii economici şi giurgiuvenii cu contracte individuale şi convenţii.

 

Comentarii