Cine este „teroristul” care a atacat sediul PSD?

Atacul asupra sediului PSD, de sâmbătă noaptea, este subiect al presei naţionale:

„Adjunctul şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Giurgiu, Cătălin Constantin Georgescu, a declarat luni, pentru AGERPRES, că a fost deschis un dosar penal pentru tentativă de distrugere după ce un tânăr din municipiul Giurgiu a aruncat cu sticle în sediul PSD Giurgiu.

„Am fost sesizaţi cu privire la faptul că, în noaptea de sâmbătă spre duminică, un tânăr ar fi aruncat cu o sticlă spre sediul PSD. În urma sesizării, a fost identificat autorul, pagubele sunt nesemnificative, dar în cauză a fost deschis un dosar penal pentru tentativă de distrugere”, a declarat comisar şef de poliţie Cătălin Constantin Georgescu.

Conform acestuia, acţiunea a fost una individuală, nu s-a produs în timpul vreunui protest.

Tânărul este cercetat în libertate, a precizat Georgescu.

„Această acţiune s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică, aproximativ la orele 4:00, şi au fost de fapt două sticle incendiare, cu motorină probabil, pentru că s-a cunoscut locul unde a ars. Nu sunt pagube, doar urme pe zid, pentru că prima a lovit în zid, iar cu a doua a vrut probabil să spargă uşa, dar a ricoşat în zid şi apoi în gard, unde s-a stins şi se şi vede un pic ars. La ora aceea, nu ştiu cine a sunat la 112, probabil trecători sau cetăţenii care locuiesc în blocurile din apropiere”, a precizat Mariana Brăgaru, de la Biroul de Presă al IPJ Giurgiu. (www.agerpres.ro)”

Preluând ştirea, siteul stiripesurse.ro completează:

„În urma măsurilor urgente dispuse de comanda IPJ Girgiu, la scurt timp, în apropiere, a fost depistat autorul faptei în persoana lui Dinu Mihai Ciprian, în vârstă de 19 ani, fiul lui Dinu Florian, membru PNL.”

Reacţia PNL Giurgiu a fost promptă:

„Secretarul general al PNL Giurgiu, Constantin Dumitru, a declarat luni, pentru AGERPRES, că organizaţia dezminte informaţiile care au apărut în unele publicaţii media potrivit cărora tânărul care a aruncat cu sticle incendiare în sediul PSD Giurgiu este fiul unui membru al partidului.

„Ca urmare a ştirilor apărute în unele publicaţii media potrivit cărora tânărul care a aruncat cu sticle incendiare în sediul PSD Giurgiu este fiul unui membru al organizaţiei PNL Giurgiu, vrem să dezminţim acest lucru şi să menţionăm faptul că tatăl tânărului nu este şi nici nu a fost membru al PNL Giurgiu”, a precizat Constantin Dumitru.

Totodată, el spune că membrii PNL din teritoriu „dezaprobă” un astfel de comportament şi consideră că, şi în cazul în care este vorba de proteste, acestea pot fi organizate şi se pot manifesta „civilizat”.

IPJ Giurgiu a deschis un dosar penal pentru tentativă de distrugere după ce „un tânăr giurgiuvean în vârstă de 19 ani a aruncat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, cu sticle umplute cu un lichid cu miros petrolier în sediul PSD Giurgiu, acţiunea fiind una individuală, nu în timpul unor proteste”. (www.agerpres.ro)

 

Comentarii