Ce surprize ne rezervă luna august din punct de vedere meteorologic?

ANM a publicat prognoza meteo a lunii august. Iată ce spun meterologii:

Săptămâna 5 – 12 august 2019

Valorile termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi excedentar în extremitatea de nord-vest a teritoriului și în general deficitar în regiunile sudice și sud-vestice. În restul țării cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 12 – 19 august 2019

Temperatura aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare în jumătatea nordică a țării, dar mai ales în regiunile centrale, nordice și nord- estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale ale perioadei.

Săptămâna 19 – 26 august 2019

Temperaturile medii ale aerului se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar, local, în regiunile centrale și estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 26 august – 2 septembrie 2019

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

www.dcnews.ro

 

Comentarii