Ce spune senatorul NICULAE BĂDĂLĂU despre schimbarea șefului Inspectoratului Școlar?

Subiect ”fierbinte”, calificativul obținut de inspectorul șef Gigi Oprișan la cea mai recentă evaluare – ”nesatisfăcător” – a fost abordat și în conferința de presă a PSD Giurgiu de joi, 29 martie.

Cel care a vorbit despre asta a fost senatorul Niculae Bădălău, care, după ce i-a mulțumit lui Gigi Oprișan pentru activitatea depusă, a subliniat faptul că noul inspector șef – care ar urma să îl înlocuiască pe Oprișan – trebuie să schimbe situația din învățământul giurgiuven, astfel încât județul Giurgiu să mai fie – veșnic – pe ultimul loc în țară la toate examenele:

„Educaţia este prioritară pentru noi, la fel ca sănătatea.

Foarte multe şcoli din judeţul Giurgiu vor fi reabilitate cu fonduri prin PNDL II. Apoi, am majorat salariile profesorilor cu 20% şi cerem în schimb calitate în actul de educaţie. Sunt foarte mulţi români, giurgiuveni, care fac eforturi mari pentru a-şi ţine copiii la şcoală.

Însă, Giurgiu s-a aflat iar pe ultimul loc la rezultatele de la bacalaureat iar asta înseamnă şi că nu am avut un management corespunzător. Ministerul Educaţiei a făcut o evaluare şi înţeleg că domnul inspector general nu a primit un calificativ de trecere.

Îi mulţumesc pentru activitate, dar este nevoie ca cei care se vor afla de acum la conducerea Inspectoratului să facă astfel încât să crească această calitate în învăţământ şi gradul de promovabilitate la examene.

Eu nu am să accept compromisuri şi îmi doresc ca noul inspector să analizeze managementul fiecărei şcoli, ca noii şefi să îşi facă datoria. Învăţământul din Giurgiu a dat foarte mulţi oameni de valoare şi se impune o exigenţă mai mare”.

În același context, senatorul Bădălău a mai declarat că va solicita prefectului de Giurgiu o analiză detaliată a activităţii tuturor şefilor de deconcentrate:

„O s-o rog pe doamna prefect să facă o analiză a activităţii tuturor şefilor de deconcentrate şi să transmită rezultatele către miniştrii de resort. Aşa cum ştiţi, nu am făcut numiri politice, ci meritocraţia a fost principalul criteriu, dar acolo unde lucrurile nu merg, trebuie să le regândim şi să le facem să meargă”.

Comentarii