Ce spune directorul Direcției Județene de Transporturi despre noile dotări ale instituției?

Așa cum vă informam într-un material anterior, de curând, Direcția Județeană de Transporturi ”s-a înnoit” cu câteva utilaje foarte necesare pentru buna desfășurare a activității, în special pe timpul iernii.

Directorul Marius Olteanu spune că, din păcate, în legislația în vigoare primează prețul cel mai mic, și nu calitatea utilajelor achiziționate.

Printre cele mai recente achiziții se numără două autobasculante, 8×4, marca ”Ford”, echipate cu lamă și răspânditor, cu alte cuvinte, binecunoscutele ”sărărițe”.

Nu sunt, însă, niște sărărițe ”clasice”, ci unele dotate cu bazine pentru împrăștierea clorurii de calciu. Directorul Marius Olteanu precizează că această substanță este folosită pentru topirea gheții de pe șosele, atunci când temperaturile scad sub minus 10 grade, condiții în care sarea nu mai are efect.

Și, pentru că acum dispune de aceste utilaje, Direcția Județeană de Transporturi va amenaja, la anul, și un spațiu de depozitare pentru clorura de calciu – mai spune directorul Marius Olteanu.

Continuând prezentarea noilor utilaje primite de Direcție, acesta a mai menționat un încărcător frontal, de mare capacitate, cu cupă de 3,2 mc., precizând că, odată cu achiziționarea acestor utilaje, Direcția are cam tot ceea ce îi trebuie, în materie de dotări.

”Așteptăm acum finalizarea unui proiect cu finanțare europeană, prin care continuă dotarea Direcției cu utilaje noi, ajungând astfel la un nivel competitiv al dotărilor”, a mai declarat directorul Marius Olteanu.

 

Comentarii