Ce se mai confiscă în Vama Giurgiu? Țigări și butelii cu freon

Peste 2000 de pachete cu ţigări descoperite de polițiștii de frontieră giurgiuveni

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, ascunse , 2.040 pachete cu țigări pe care un cetățean bulgar a încercat să le introducă ilegal în țară.

 În data de 14.07.2019, în jurul orei 02.00, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse accizabile.

Astfel, a fost selectat pentru control un autoturism marca Mercedes condus de cetăţeanul bulgar K.V.S., în vârstă de 23 de ani. Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, în portbagajul autoturismului, cantitatea de  2.040 de pachete cu țigări, diferite mărci, toate având aplicate timbru fiscal bulgăresc.

La cercetări, persoana în cauză a declarat că a cumpărat țigările din Bulgaria și urma să le transporte în Germania, pentru a le oferi cadou unor cunoștințe.

Butelii cu freon, descoperite la P.T.F. Giurgiu

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit 40 kilograme substanță tip R134A (freon), pe care un cetățean bulgar a încercat să le introducă în țară fără autorizaţiile legale.

În data de 13.07.2019, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu substanțe toxice.

Astfel, a fost selectat pentru control un autovehicul condus de cetățeanul bulgar  B.K., în vârstă de 43 de ani.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, în portbagajul acestuia, trei butelii care conțineau, fiecare, 13,6 kilograme substanță periculoasă, tip R134A (freon), pentru care cetățeanul bulgar nu deținea documente justificative și autorizație de transport.

La cercetări, persoana în cauză a declarat că a cumparat produsele din Bulgaria şi intenționa să le transporte în Germania pentru a le comercializa.

Întreaga cantitate de substanță, în valoare de 4.500 lei și persoana în cauză au fost preluate de către lucrătorii din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul I.P.J. Giurgiu în vederea disunerii măsurilor legale.

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

Agent șef adjunct  de poliție Cocoru Alina

Comentarii