Ce se întâmplă cu cartelele pre-pay de la 1 ianuarie?

În urma celor mai recente evenimente sângeroase care au zguduit România, respectiv cele de la Caracal, autoritățile au decis să aducă mai multe modificări legislative legate de serviciile 112 dar și de categoriile cartelelor telefonice. Mai precis, este vorba de modul în care sunt comercializate cartelele telefonice prepay.

Confrom OUG 62/2019 cartelele prepay nu vor mai putea fi comercializate fără înregistrarea datelor celor care le achiziționează.

Din 1 ianuarie 2020 companiile de telefonie vor fi obligate să înregistreze datele celor care cumpără aceste cartele astfel că aceștia vor fi nevoiți să prezinte la achiziționare buletinele de identitate.

Ce se va întâmpla cu cartelele preplătite deja achiziționate

Cei care au cartelele deja achiziționate vor trebui să comunice companiei de unde au cumpărat cartelele, date personale precum precum numele, prenumele, codul numeric personal, adresa de domiciliu, dar și o copie a actului de identitate.
Însă, dacă până la data de 1 septembrie 2020, posesorii acestor cartele nu vor fi comunicat datele necesare, se vor trezi că acestea vor deveni inutilizabile.

Aceste obligații le vor avea atât persoanele fizice cât și firmele.

 

În cazul firmelor datele pe care vor trebui să le furnizeze sunt denumirea firmei, sediul și codul unic de identificare/codul de identificare fiscală, dar și datele personale ale reprezentantului firmei.

O altă obligație a posesorilor de cartele preplătite este aceea că vor trebui să anunțe operatorii de telefonie în cazul în care vor pierde cartelele telefonice pentru a le putea bloca.

www.dcbusiness.ro

Comentarii