Ce a însemnat 2018 pentru Consiliul Județean? (V)

SEPTEMBRIE

Consiliul Județean anunță reluarea lucrărilor pe DJ 411

”Ne ocupăm de #LucruriImportante!

Veşti bune pentru locuitorii comunelor tranzitate de Drumul Judeţean 411! Am semnat contractul de finanţare pentru continuarea lucrărilor la acest drum ce face legătura între: limita de judeţ Călăraşi – Hotarele – Isvoarele – Teiușu – Mironești – Comana – Budeni – Brăniștari – Călugăreni – Crânguri – Singureni – Iepurești – Bulbucata – Podu Doamnei – Clejani (DN 61).

Este vorba despre lucrările rămase neexecutate, după ce proiectul a fost blocat din cauza constructorului care a câştigat licitaţia, în urma implementării de către Consiliul Judeţean Giurgiu, în mandatele trecute, a unui proiect european.

Preţul convenit pentru îndeplinirea noului contract este de peste 13,3 milioane de lei, iar durata de execuţie este de 5 luni din momentul emiterii Ordinului de începere a lucrărilor, adică de săptămâna aceasta.

Fondurile sunt asigurate din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Giurgiu.

#FapteNuVorbe!” – este anunțul făcut, luni dimineață, de președintele Consiliului Județean, Marina Mina, pe pagina sa de facebook.

Președintele CJ, Marian Mina, prezent la festivitățile de deschidere a anului școlar la școli din județ

”Astăzi, la deschiderea noului an şcolar, mi-am dorit să fiu alături de elevii şi de dascălii din mai multe comune ale judeţului nostru.

Astfel, cu bucurie, am participat la festivităţile organizate cu acest prilej la Băneasa, Malu Spart şi Izvoarele. La Malu Spart, am inaugurat o şcoală nouă şi modernă, iar la Izvoarele, una dintre cele mai frumoase grădiniţe din judeţ.

Îmi doresc să avem cât mai multe asemenea unităţi de învăţământ în Giurgiu şi vom face tot ceea ce depinde de noi pentru acest lucru!

Tuturor elevilor şi profesorilor giurgiuveni le urez un an nou şcolar încununat cu rezultate foarte bune! Noi, cei din echipa Consiliului Judeţean Giurgiu, le vom fi mereu alături!” – anunță, pe pagina sa de facebook, președintele Marian Mina.

Incompatibilități și conflicte de interese la Consiliul Județean

Este vorba despre o sesiune de instruire având ca temă ”Regimul Juridic al incompatibilităților și al conflictelor de interese la nivelul Consiliului Județean Giurgiu”, o sesiune ce se adresează Aparatului de specialitate al Consiliului, personal de conducere și de execuție desemnat în echipele de management a proiectelor.

Potrivit paginii oficiale a Consiliului Județean, ”Evenimentul se adresează totodată și palierului de management de prim nivel al instituției.

În vederea obținerii unei valori adăugate și sustenabilități în procesul de consolidare a mediului de integritate la nivelul Consiliului Județean Giurgiu, sesiunea de instruire Regimul Juridic al incompatibilităților și al conflictelor de interese la nivelul Consiliului Județean Giurgiu – palierul management de prim nivel și palierul executiv (echipe de accesare/implementare proiecte)- (Sesiune instruire a membrilor echipelor de accesare/implementare proiecte în domeniul conflictelor de interese, regimul incompatibilităților în vederea prevenirii fraudelor și neregulilor) este organizată, la nivel de expertiză tehnică, cu sprijinul următoarelor instituții:
– DLAF (Departamentului pentru lupta Antifraudă);
– DGA, Serviciul Prevenire;
– Agenția Națională de Integritate;
– M.D.R.A.P – AM POR – Serviciul de Constatare Nereguli;
– M.D.R.A.P – AM POCA – Biroul nereguli și monitorizare audit;
– Ministerul Justiției – Direcția de Prevenire a Criminalității;
– Centrul Syene pentru Educație;
– Centre for Advanced Research in Management and Applied Ethics.

Pentru asigurarea transparenței, informării și diseminării activităților de prevenire și combatere a corupției în vederea obținerii unui grad de performanță ridicat al eficienței, eficacității unei valori adăugate a activităților implementate, evenimentul este deschis participării reprezentanților mass-media.”

Colaborarea dintre Consiliul Județean Giurgiu și autoritățile raionului Anenii Noi – rezultate concrete

Un festival folcloric de tradiție în Republica Moldova s-a desfășurat, în week-end, la Șerpeni, în raionul Anenii Noi, regiune cu care Consiliul Județean are un protocol de colaborare, iar ”frații de peste Prut” au avut parte de o supriză plăcută din partea CJ Giurgiu.

Președintele Marian Mina notează:

”Mă bucur mult că i-am putut ajuta pe fraţii noştri din Raionul Anenii Noi, Republica Moldova, să organizeze şi să desfăşoare, în cele mai bune condiţii, festivalul “La Vatra Străbunilor”, în localitatea Şerpeni.

Consiliul Judeţean Giurgiu a aprobat, anul acesta, o sumă importantă pentru dotarea cu instrumente muzicale a Fanfarei din Hârbovăţ şi cu costume populare a Ansamblului de Dans “Strămoşeasca”.

Darurile au fost înmânate, duminică, pe scena Festivalului “La Vatra Străbunilor”, de către colegii mei de la CJ Giurgiu, prezenţi la eveniment.

Îl salut, cu această ocazie, pe prietenul meu Alexandru Barbăroşie, preşedintele Consiliului Raional Anenii Noi, pe care îl felicit pentru activitate şi pe care îl aştept, alături de ehipa sa, din nou, în vizită la Giurgiu!

#GiurgiuAlăturiDeAneniiNoi!”

OCTOMBRIE

Pensionarii, sărbătoriți de ziua lor, la Giurgiu

An de an, Clubul Pensionarilor Giurgiu respectă o tradiție frumoasă: sărbătorirea Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice.

Nici acest an nu a fost o excepție, iar Ziua Pensionarilor a fost marcată duminică, 30 septembrie.

La acțiune au fost invitați și reprezentanți ai administrației locale, iar printre cei ce au dat curs invitației s-a numărat și președintele Consiliului Județean, Marian Mina, care a postat, pe pagina sa de facebook, un mesaj, cu această ocazie:

”Și în acest an, cu prilejul Zilei Persoanelor Vârstnice, sărbătorită pe 1 octombrie, am avut bucuria să fiu în mijlocul celor care fac parte din Clubul Pensionarilor Giurgiuveni, condus cu dăruire de domnul Florea Cornea.

Astăzi, pentru ei a fost organizată o petrecere la care sunt sigur că s-au simţit foarte bine. Am avut, astfel, ocazia să le mulţumesc, din nou, pentru că sunt mereu alături de noi şi pentru tot ceea ce învăţăm de la dumnealor: respectul, loialitatea, seriozitatea şi onoarea!

Tuturor pensionarilor giurgiuveni, dar şi celor din întreaga ţară, vă urez La Mulţi Ani, multă sănătate dumneavoastră şi celor dragi!”

Consiliul Județean: acțiune-pilot ”Ghizi dunăreni”

Consiliul Judeţean Giurgiu, cu sediul în Bulevardul Bucureşti, nr. 10, cod poştal 080045, Giurgiu, judeţul Giurgiu, telefon 0372 462 646, fax: 0372 462 670 anunță demararea Acțiunii Pilot Ghizi Dunăreni.

Sesiunile de instruire sunt organizate în cadrul proiectului „LENA – Economie Locală și Conservarea Zonelor Naturale în Regiunea Dunării” (LENA – Local Economy and Nature Conservation in the Danube Region), cod DTP 1-189-2.2-LENA, proiect finanțat prin Programul de Cooperare Transnațională pentru Regiunea Dunării 2014 – 2020, Apelul 1, Axa prioritară 2 – Mediul și o cultură responsabilă în regiunea Dunării, Obiectivul specific 2.2 – Utilizarea durabilă a patrimoniului, resurselor naturale și culturale.

Obiectivul principal al proiectului LENA este acela de a consolida abordările și politicile comune dedicate conservării și utilizării sustenabile a zonelor protejate, în particular site-urile Natura 2000, de-a lungul Dunării și a afluenților săi, coroborat cu crearea de noi oportunități în sectorul economiei și în depășirea barierelor regionale. Acest lucru va contribui la conservarea, protejarea și dezvoltarea patrimoniului natural în Regiunea Dunării.

În cadrul pachetului de lucru T2 – WP4 – Acțiuni pentru capitalul uman (Human Capital Actions), Activitatea A.T2.2 – Acțiunea Pilot Ghizi Dunăreni (Danube Guides Pilot Action) Consiliul Județean Giurgiu va organiza evenimentul „Sesiuni de instruire Ghizi în Regiunea Dunării”.

În cadrul acestei activități Partenerul 6 – Donaubüro gemeinnützige GmbH (Danube Office din Ulm, Germania), a elaborat Ghidul Dunărean, curicula pentru cursuri și a format trainerii care vor instrui Ghizii Dunăreni din 6 țări.

Obiectivul final al acestei activități îl reprezintă indicatorul O.T2.2 – Documente privind interacțiunile de învățare (Documented learning interactions) prin organizarea a 6 cursuri pentru Ghizi Dunăreni cu 15 – 20 participanți pentru fiecare curs, în Slovenia, Bulgaria, Serbia, Ungaria, Germania, și România implementat de traineri internaționali cu sprijinul experților din partea Danube Office (6 Danube Guide Trainings with 15-20 participants each, in SL, BG, RS, HR, DE, RO implemented by international trainers and supported by transnational Danube Office experts).

Sesiunile se vor desfășura în localitatea Comana, județul Giurgiu și vor cuprinde patru module, după cum urmează:

08.10.2018 – 12.10.2018

Modulul 1: G1.1. Istoria regiunii dunăreane, G1.2. Dezvoltarea durabilă, G1.3. Instrucțiuni privind calitatea in turism, G1.4. Concepte didactice

Modulul 2: G2.1. Ecosisteme și servicii ecosistemice, G2.2. Arta ghidării turistice, G2.3. Persoanele cu nevoi speciale, G2.4. Mobilitate durabilă, G2.5. Siguranță și securitate

22.10.2018 – 25.10.2018

Modulul 3: G3.1. Obiective turistice și instituții, G3.2. Tendințe societale

Modulul 4: G4.1. Legislație și administrare, G4.2. Marketing și comunicare, G4.4. Dezvoltarea produsului turistic, G4.5. Gamificare bazată pe locație

EXAMEN

Participanţii la sesiunea de instruire vor avea asigurat din partea organizatorilor masa, pauzele de cafea şi cazarea la hotel, în cameră dublă, pe toată durata derulării evenimentului.

Menționăm că este obligatoriu ca participanții să participe la toate modulele, iar pentru asigurarea sustenabilității proiectului se va încheia cu fiecare participant un contract.

Trainerii pentru cele patru module sunt asigurați de către Consiliul Județean Giurgiu, RNP ROMSILVA – Administrația Parcului Natural Comana și WWF România. La Modulul 3 va participa și expertul partenerului 6, Biroul Dunării din Ulm, Germania.

Pentru participare, având în vedere numărul limitat de participanţi pentru aceste sesiuni de instruire (maxim 25 de persoane), persoanele interesate sunt rugate să confirme prezenţa. până la data 03.10.2018, la adresa de e-mail: [email protected], telefon: 0372 462 646, fax: 0372 462 651.

Persoană    de    contact:    Daniela    Peicea,    manager    proiect,    telefon    0728    909    386,    e-mail: [email protected]

 

Modernizare pe drumul spre Gostinu

A fost semnat contractul „ Modernizare DJ 507 Giurgiu — Oinacu — Branistea — Gostinu, km 3 + 424 — 19 + 050, 15,626 km ” — Proiectare (PAC , PT, DE, avize, acorduri, asistență tehnică) și executie.

Costurile totale ale proiectului sunt în valoare de 19.242.062,56 lei (preț cu TVA), din care prețul serviciilor de proiectare este de 277.270, iar prețul execuției lucrărilor este de 18.964.792,5 lei.

Proiectul are ca sursă de finanțare bugetul de stat prin Programul National de Dezvoltare Locală ce se derulează de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

Durata de prestare a serviciului de proiectare este de 2 luni de la data emiterii ordinului de începere a serviciului, aceasta fiind 03.10.2018, iar durata de realizare a lucrărilor de modernizare este de 24 de luni.

Sectorul de drum este de o importanță majoră pentru județul Giurgiu, acesta făcând legătura între orașul Giurgiu și localitățile Oinacu, Braniștea și Gostinu.

Proiectul de modernizare a Drumului Județean 507 face parte din planul Consiliului Județean Giurgiu de modernizare a sectoarelor de drum la nivelul întregului județ.

Precizăm că în această perioadă se execută lucrări de reabilitare și modernizare pe DJ412, DJ505, DJ411, DC121.- anunță reprezentanții CJ, într-o postare pe pagina oficială a instituției.

Reparații și modernizare pe DJ 503A

Presedintele Consiliului Judetean Giurgiu, Marian Mina a semnat, astăzi, contractul de execuţie a lucrărilor la obiectivul “Modernizare Drum Judeţean 503 A, Halta CFR Onceşti – Radu Vodă – Izvoarele – Chiriacu –Răsuceni – limită judeţ Teleorman”.

“Este un drum judeţean important şi mă bucur că am reuşit să deblocăm acest proiect şi că, astfel, le aducem veşti bune locuitorilor din comunele străbătute de DJ 503 A”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Giurgiu, Marian Mina.

După ce constructorul va depune garanţia de bună execuție, Consiliul Județean Giurgiu va emite și ordinul de începere a lucrărilor. Valoarea investiţiei este de peste 18,9 milioane de lei.- anunță, marți, reprezentații Consiliului Județean.

Unanimitate în ședința Consiliului Județean

Vineri a fost convocată o nouă ședință extraordinară la Consiliul Județean, iar aleșii au dezbătut o serie de proiecte de hotărâre, majoritatea vizând sistemul sanitar și infrastructura județului.

Toate punctele aflate pe ordinea de zi au fost aprobate cu unanimitate de voturi, iar președintele CJ, Marian Mina, a ținut să le mulțumească tuturor colegilor săi, printr-un mesaj postat pe pagina de facebook:

”Am aprobat, astăzi, în şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean Giurgiu, proiecte foarte importante, cele mai multe pentru modernizarea sistemului sanitar giurgiuvean şi a infrastructurii rutiere.

Le mulţumesc consilierilor judeţeni pentru votul- în unanimitate- dat tuturor proiectelor, dar şi colegilor din aparatul propriu pentru munca depusă la întocmirea acestora!

#ModernizămJudeţulGiurgiu!”

Se reiau lucrările pe DJ 603

Anunțul este făcut de reprezentanții Consiliului Județean, pe pagina oficială a instituției:

”A fost semnat astăzi contractul pentru lucrările rămase de executat la obiectivul de investiţii „Reabilitare şi modernizare DJ 603: Naipu(DN 6) – Schitu – Mirău – Stoeneşti – Ianculeşti – Uzunu – Mihai Bravu – Comana(DJ 411)”.

“Le-am promis giurgiuvenilor că vom debloca proiectul pentru reabilitarea şi modernizarea Drumului Judeţean 603 şi ne ţinem de cuvânt!. In mandatele trecute, pentru acest drum au fost accesate fonduri europene, însă, din cauza nerespectării termenelor de execuţie a lucrărilor, a fost reziliat contractul cu firma constructoare. Apoi, problemele au continuat din cauza contestaţiilor depuse după procedurile de licitaţie. Mă bucur că, în sfârşit, am intrat în linie dreaptă cu acest proiect pentru un drum judeţean foarte important”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Giurgiu, Marian Mina.

Valoarea contractului semnat astăzi este de aproape 32 de milioane de lei şi urmează să dăm Ordinul de începere a lucrărilor în cel mai scurt timp.”

Ambulatoriu modern pentru bolnavii de cancer la Giurgiu

Este vorba despre o nouă investiție a Consiliului Județean, ambulatoriul secției de Oncologie fiind inaugurat, oficial, luni.

La eveniment a fost prezent și președintele Consiliului Județean, Marian Mina, care a notat, ulterior, pe pagina sa de facebook:

”Pacienţii giurgiuveni vor fi trataţi într-un cabinet ambulatoriu de Oncologie medicală modern! Cu sprijinul Consiliului Judeţean Giurgiu, spaţiile au fost reabilitate şi dotate corespunzător.

Astăzi, am participat la inaugurarea cabinetului menţionat şi doresc să o felicit pe doamna Mihaela Raţă, director general al Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, pentru că este un manager foarte bun, iar rezultatele se văd.

Le mulţumesc şi consilierilor judeţeni care, indiferent de culoarea politică, au aprobat toate proiectele pe care le avem pentru Spitalul Judeţean. Unitatea medicală giurgiuveană este o prioritate pentru mine şi pentru echipa mea de la Consiliul Judeţean, şi vom reuşi să facem din acest spital unul modern, aşa cum aşteaptă şi cum merită giurgiuvenii!”

La rândul său, directorul Spitalului Județean a precizat:

“Spatiul actual cuprinde doua cabinete de consultatii, un salon cu 6 paturi in regim de spitalizare de zi, 1 birou registrator medical, o camera pregatire tratament, grupuri sanitare si o sala de asteptare spatioasa toate necesare desfasurarii unei activitati medicale de calitate ce trebuie sa deserveasca un numar aproximativ de 7.000 bolnavi cu afectiuni oncologice la nivelul judetului, spatii pe care va invitam sa le vedeti.

Acest demers este unul din multele proiecte ale conducerii spitalului, alaturi de conducerea CJ Giurgiu intrucat cu permisiunea domnului Presedinte am onoarea de a va anunta ca obiectivele anuntate de domnului Marian Mina la preluarea mandatului de Presedinte cu privire la modernizarea si dotarea Spitalului Judetean de Urgenta Giurgiu sunt in plin proces de a fi puse in practica in sensul in care vineri s-a reusit depunerea proiectului vizand “Reabilitarea, modernizarea, extinderea si dotarea Ambulatoriu din cadrul SJU Giurgiu”; alte proiecte déjà incepute de Consiliul Judetean Giurgiu in parteneriat cu spitalul sunt reabilitarea si modernizarea Curtii interioare a spitalului, inclusive iluminat public; “Reabilitare, extindere si dotare corp spital nou C1+C2” unde urmeaza sa se efectueze serviciile de proiectare proiect finantat prin CNI; recuperea cheltuielilor efectuate cu achizitia de aparatura medicala prin intermediul unei finantari prin banca mondiala, in parteneriat cu Ministerul Sanatatii”.

10 noi proiecte au devenit hotărâri în ședința Consiliului Județean

Celor șase puncte înscrise pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de la Consiliul Județean, de vineri, li s-a mai adăugat încă patru, iar consilierii le-au aprobat pe toate, proiectele devenind, astfel, hotărâri.

După ședință, președintele Marian Mina a ținut să mulțumească atât consilierilor, cât și colegilor din aparatul propriu:

”Am convocat, astăzi, 19 octombrie, o şedinţă extraordinară cu şase proiecte de hotărâre pe ordinea de zi şi alte patru suplimentare.

Toate proiectele au fost adoptate. Le mulţumesc consilierilor judeţeni care au votat „pentru” şi echipei mele pentru munca depusă la întocmirea proiectelor!

#ModernizămJudeţulGiurgiu!”

Altă promisiune îndeplinită de Consiliul Județean: lucrări recepționate pe DJ 601A

Anunțul este făcut de vicepreședintele Consiliului Județean, Lucian Corozel, care precizează:

”Alături de colegii din Consiliul Județean Giurgiu, primarul comunei Joița, dl. Tănase Constantin și viceprimarul acestei comune, dl. Păun Alexandru, am participat la recepția la terminarea lucrărilor a covorului bituminos turnat pe D.J. 601 A pe tronsoanele de drum „Limita Județ Ilfov – Bacu” și „Joița – Cosoba” în lungime totală de 5 km.

Valoarea totală a proiectului este de 1.775.000 lei, iar fondurile au fost asigurate atât de la bugetul propriu al Consiliului Județean Giurgiu, cât și de la bugetul propriu al Consiliului Local Joița.”

Premii pentru elevi merituoși, dar cu situație materială precară

Consiliul Județean Giurgiu continuă seria de activități dedicate creșterii gradului de performanță al consolidării mediului de integritate în rândul generației tinere prin promovarea unei educații anticorupție precum și al promovării conceptului de integritate în rândul acestora.

​Conform graficul de activități stabilit în cadrul Protocolului interinstituțional, în data de 24.10.2018, în prezența directorilor unităților de învățământ de pe raza Județului Giurgiu, reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu, Consiliului Județean Giurgiu, Administratorul Public al Județului Giurgiu, dl. Cristian Grătianu alături de Șeful Serviciului Județean Anticorupție Giurgiu, Cms.Șef de poliție dl.Gavrilă Marius Dănuț, Cms.Șef de Poliție Cornelia Ștefan, au premiat 28 de elevi din unitățile de învățământ gimnazial din județul Giurgiu, care au obținut rezultate foarte bune pe parcursul anului școlar 2017-2018, deși au o situație materială precară.

​Au fost premiați elevii provenind următoarelor instituții de învățământ: Școala Gimnazială Nr.1, Stănești (6 elevi), Școala Gimnazială Marin Țiculescu , Băneasa (4 elevi), Școala Gimnazială Nr.1 Malu Spart (10 elevi), Școala Gimnazială Marin Gh.Popescu, Gogoșari (2 elevi), Școala Gimnazială Nr.1, Izvoarele (2 elevi), ), Școala Gimnazială Nr.1, Găiseni (4 elevi).

Activitatea s-a desfășurat în sala de conferințe a Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu.
Colaborarea de peste un deceniu între Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu și Consiliul Județean Giurgiu reprezintă una dintre bunele practici recunoscute la nivel național, din perspectiva prevenirii și combaterii corupției, bună practică inclusă în Harta interactivă a bunelor practici identificate în domeniul prevenirii corupției, instrument dezvoltat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene – precizează reprezentanții Consiliului Județean, pe pagina oficială a instituției.

Comentarii