Ce înseamnă amânarea bugetului pentru Ministerul Economiei?

Explică ministrul Niculae Bădălău:

”Prin amânarea adoptării bugetului de stat pe 2019, Klaus Iohannis nu poartă o luptă cu PSD, nici cu coaliția PSD-ALDE, nici măcar cu Guvernul României. Poartă o luptă cu toți cei aproximativ 19 milioane de români care așteaptă toți, fie majorările de salarii, fie investițiile. Poartă o luptă cu toți cei aproape 4,8 milioane de pensionari care așteaptă pensiile mărite. Poartă o luptă cu fiecare medic și profesor din România. Este un război inutil și iresponsabil.

Pentru Ministerul Economiei, amânarea bugetului înseamnă, într-un cuvânt: dezastru. Înseamnă dezastru pentru miile de angajați din industria de apărare, pentru care anul acesta am prevăzut cel mai mare buget din ultimii 20 de ani. Înseamnă dezastru pentru industria românească, pentru că, prin acest buget reușeam să redeschidem trei fabrici: Fabrica de Pulberi – Făgăraș, unită cu Pirochim Victoria, Metrom Brașov, unde avem un program prin care construim furnale pentru tratamentul cuprului și Sadu, unde avem un plan de modernizare pentru producția de muniție.

Sunt trei fabrici importante, prin a căror relansare reușim să creăm peste 3.000 de locuri de muncă. Acest program este bugetat total iar întârzierea aprobării bugetului înseamnă o întârziere și a achizițiilor publice și de aici, riscul ca aceste investiții să nu poată fi făcute în acest an.

Amânarea promulgării bugetului de stat pe 2019 înseamnă dezastru și pentru programul de conservare a minelor, unde am reușit în acest an să folosim fonduri europene considerabile, proiecte care riscă să fie blocate.

Totodată, amânarea promulgării bugetului înseamnă și dezastru pentru munca pe care vrem să o depunem în vedere protejării consumatorilor români și pentru investițiile pe care le avem bugetate pentru această zonă.”

Comentarii