Peste trei milioane de euro, pentru refacerea Casei Tineretului

Consilierii locali giurgiuveni au aprobat luni, în şedinţă extraordinară, iniţierea demersurilor în vederea preluării Casei Tineretului din oraş, construcţie neterminată de aproape 30 de ani.

Clădirea urmează să fie preluată de municipalitate de la Consiliul Judeţean Giurgiu, actualul proprietar.

„Avem nevoie de această clădire deoarece am câştigat un proiect în valoare de şapte milioane de euro, prin Strategia de Dezvoltare Locală a Grupului de Acţiune Locală şi, din această finanţare, suma de 3, 3 milioane de euro este destinată refacerii acestei construcţii. Cerinţa de a face astăzi această hotărâre de CLM vine din faptul că aveam administrarea acestei clădiri, dată prin hotărâre de CJ, proprietarul acestei construcţii. Administrarea ne-a fost dată cu condiţia să accesăm un proiect cu fonduri europene şi să-l finalizăm, dat fiind faptul că cerinţele din ghid impun proprietate asupra acestei clădiri şi nu doar administrarea ne-a făcut ca astăzi să ne întrunim în regim de urgenţă şi să aprobăm o hotărâre de consiliu care să permită CJ să ne transmită în proprietate această investiţie nefinalizată”, a declarat, în şedinţă, primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu.

El şi-a exprimat speranţa ca şi la CJ să fie „aceeaşi unanimitate privind predarea acestui imobil în proprietatea municipalităţii” şi, în cel mai scurt timp, să fie demarată procedura de licitaţie şi să fie făcut proiectul tehnic al acestei construcţii, „adaptat la cerinţele acestei strategii de dezvoltare locală”.

www.agerpres.ro

Comentarii