Bunuri contrafăcute în valoare de circa 350.000 de lei, confiscate la Giurgiu, în numai două zile

Două acţiuni diferite – una a Poliţiei, cealaltă, a Poliţiei de Frontieră – au dus la descoperirea şi confiscarea unor bunuri contrafăcute în valoare de circa 350.000 de lei.

Prima acţiune a fost cea a poliţiştilor de la „Economic”:

Polițiștii giurgiuveni au indisponibilizat peste 1900 de articole vestimentare, încălțăminte și produse cosmetice susceptibile de a fi contrafăcute, în urma unui control efectuat asupra unui autocar care se întorcea din Turcia.

Miercuri, 10 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din I.P.J. Giurgiu, împreună cu polițiști din cadrul Secției de poliție Rurală nr. 7 Băneasa au desfășurat o acțiune în sistem integrat pentru prevenirea și combaterea punerii în circulație a  produselor contrafăcute ori piratate

Astfel, pe Drumul Național 5, în comuna Daia, polițiștii au depistat un autocar, care efectua curse pe relația Turcia-România, în interiorul căruia au fost identificate mai multe bunuri susceptibile de contrafacere, pentru care nu existau documente de proveniență.

Mijlocul de transport a fost condus la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din I.P.J. Giurgiu, unde a fost supus unui control detaliat în urma căruia au fost identificate mai multe colete, ce conțineau articole de îmbrăcăminte, încălțăminte și cosmetice, respectiv 1.384 articole de îmbrăcăminte, 214 perechi de încălțăminte și 291 parfumuri ce poartă însemnele unor mărci înregistrate, susceptibile a fi contrafăcute.

Polițiștii au indisponibilizat produsele susceptibile de a fi contrafăcute, în valoare de circa 200.000 lei, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.”

Joi, a venit rândul poliţiştilor de frontieră să se „laude” cu o captură de acelaşi gen:

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit peste 900 articole textile,  încălțăminte și parfumuri, susceptibile a fi contrafăcute, pe care doi cetățeni turci au încercat să le introducă ilegal în țară.

În data de 11.01.2018, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute. Astfel, au fost selectate pentru control mai multe autocare aparținând unor firme de transport internațional.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijloacelor de transport, polițiștii de frontieră au descoperit în total, în calele acestora, 946 articole textile, încălțăminte și parfumuri, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, s-a stabilit că posesorii bunurilor sunt doi cetățeni turci, cu vârste de 25 și 49 de ani, pasageri în mijloacele de transport internaţional. Persoanele în cauză au declarat că au primit bunurile de la doi cetăţeni, din Turcia, cu scopul de a le transporta până în România și nu dețineau documente de proveniență pentru acestea.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 132.350 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, modificată.”

Comentarii