Beianu, prins “în off-side”: la câte partide a candidat, până acum?

beianu vechi

Decalogul impus de liberali candidaţilor la locale le-a dat ceva emoţii celor doi giurgiuveni dornici să se avânte în lupta electorală: Dumitru Beianu şi Florian Nicolae, dar, până la urmă, de bine, de rău, au fost validaţi.

Numai că, în conferinţa de presă de vineri, când Beianu jubila, anunţând – “în ciuda duşmanilor” – că mai-marii partidului le-au acceptat candidaturile, lovitura de graţie vine din partea unui jurnalist, care, înarmat cu documente, i-a adresat lui Beianu o întrebare aparent nevinovată: la câte partide politice a candidat până acum?

Asta, în contextul unuia din criteriile stabilite clar de liberali: să nu mai fi fost candidat la alte trei partide (exclus alianțele electorale).

Evident, în primă fază, Beianu a explicat cum a fost cu ApR-ul, cu PUR-ul, cu “ţeapa” pe care şi-a luat-o de la Iliescu în 2012, când a fost nevoit să candideze ca independent, convins fiind că îndeplineşte 100% criteriul menţionat mai sus.

Numai că – supriză: acelaşi jurnalist care îi adresase întrebarea revine în forţă: „Dar cu candidatura din 1996, din partea Mișcării Ecologiste din România, la Consiliul județean, cum rămâne? Tot atunci a candidat, pe aceeași listă, și doctorul Bazil Stoica, și un anume Tudor Beianu, iar dumneavoastră erați la poziția 19!”

Şoc pentru Beianu! N-a mai reuşit să îngaime mai nimic, în afara unei patetice scuze: “nu-mi amintesc!” Oare chiar aşa să fie? Sau a mizat doar pe faptul că memoria colectivă e scurtă şi mulţi uită repede “perindările” politicienilor pe la toate partidele?

Să fie oare şi conducerea naţională a PNL la fel de “amnezică”, mai ales după ce pe posturile naţionale de televiziune apar tot mai des materiale despre traseismul candidaţilor liberali de la Giurgiu?

Comentarii