Asasinul tânărului din ”Policlinică” și complicii lui si fuseseră depistați, anterior, de Poliție, cu droguri și arme

IPJ Giurgiu a informat joi că agresorii tânărului ucis în urmă cu trei zile pe raza municipiului fuseseră depistaţi de poliţişti înainte de comiterea faptei cu substanţe psihoactive şi un pistol asupra lor, de fiecare dată fiind întocmită documentaţia necesară şi înaintată către structurile care au competenţa de a instrumenta astfel de cazuri.

„La data de 4 iunie şi 9 iulie 2018, poliţiştii giurgiuveni, în timpul activităţilor specifice, i-au depistat pe unii dintre cei implicaţi în infracţiunea de omor de pe raza municipiului Giurgiu având asupra lor substanţe suspecte a fi din categoria celor psihoactive, în ambele situaţii a fost întocmită documentaţia necesară care a fost înaintată la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Giurgiu, singura instituţie care, cu delegarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, poate instrumenta astfel de dosare”, precizează IPJ Giurgiu într-un comunicat de presă.

Luni, un tânăr de 22 ani din municipiul Giurgiu a rănit mortal cu un cuţit un alt tânăr de 22 ani, în urma unui conflict spontan produs între mai multe persoane. Agresorul este cercetat în stare de arest preventiv pentru comiterea infracţiunii de omor.

IPJ Giurgiu mai menţionează că, la data de 8 iunie, poliţiştii giurgiuveni au depistat în trafic o persoană de 24 ani, apropiat al celor în cauză, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influenţa drogurilor, iar în data de 10 august poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au preluat o constatare a jandarmilor privind depistarea într-un autoturism a unui pistol fără încărcător.

„Conform normelor legale în vigoare în acest moment, poliţiştii din cadrul IPJ Giurgiu nu au competenţa să investigheze şi să cerceteze infracţiunile la regimul traficului şi consumului ilicit de droguri. Singurele instituţii competente în materie sunt Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Giurgiu şi Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Giurgiu, structură a Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti. În acest sens, nu poliţiştii din cadrul IPJ Giurgiu sunt cei care pot lua măsuri preventive, inclusiv reţinere, la regimul drogurilor”, se mai arată în comunicatul de presă.

Potrivit datelor furnizate de IPJ Giurgiu, în primele şase luni ale anului au fost constatate 33 de infracţiuni de conducere a unui autovehicul sub influenţa substanţelor psihoactive, faţă de trei în aceeaşi perioadă a anului trecut.

www.agerpres.ro

Comentarii