Artele marțiale, una din alegerile geniale

În anul 2012 era cunoscut faptul că județul Giurgiu se lăuda cu 12 sporturi: atletism, box, arte marțiale, judo, lupte, culturism, handbal, baschet, fotbal, șah, tenis de masă, tir. Se distingeau în special artele marțiale, iar cel mai activ club, CS Aquila Giurgiu organiza în acest sens cursuri de ju jitsu, kempo și wushu. Cei care aleg acest sport au ca motivație faptul că vor să își inducă o ordine în viață și să se responsabilizeze. Artele marțiale nu sunt destinate numai unui anumit tip de public țintă și nu doar sportivii care își doresc să facă performanță îl pot alege.

În 2017, un alt club și-a deschis ușile către cei interesați să practice Karate Kyokushinkai. Această artă poate fi descrisă ca una dintre cele mai complexe, iar practicarea ei duce atât la dezvoltare fizică armonioasă, cât și la bunăstare mentală și disciplină. Practicarea artelor marțiale, împreună cu participarea la campionate prin intermediul lor, pot aduce prosperitate în carieră profesională aleasă, inspirație în luarea deciziilor și contribuie la găsirea liniștii interioare și crearea unei zone de siguranță.

Giurgiuvenii sunt adevărați sportivi, iar anul 2019 a fost tot anul artelor marțiale. Cele trei cluburi mari aflate în top la nivel de județ au toate acest sport în programa lor. Astfel de știri nu pot decât să prezică un viitor luminos pentru cei pasionați de acest sport și care muncesc mult pentru a câștiga. Există mai multe tipuri de arte marțiale, iar fiecare face alegerea în funcție de caracteristicile definitorii sportului, dar și de propria personalitate. 

Una dintre cele mai mari realizări ale unui jucător de arte marțiale mixte este să ajungă la UFC și să joace în categoria care i se potrivește cel mai bine. Există unii români care s-au luptat anterior în competiții UFC, precum Cristina Stanciu și Nicolae Negumereanu, aspect care dovedește că ușile sunt deja deschise, iar victoriile vor sosi în viitorul apropiat.

În calitate de lider în organizarea de evenimente în arte marțiale mixte, UFC este cunoscut pe scară largă și chiar companii internaționale realizează parteneriate cu acesta. Dar dintotdeauna, competițiile sportive au reunit diferite sporturi pentru a arăta cât de contrastante sunt ele și în același timp cât de asemănătoare pot fi prin pasiunea concurenților.

Comentarii