Aparat de testare rapidă PCR la Spitalul Județean Giurgiu

Consiliul Județean continuă să se implice în dotarea Spitalului Județean Giurgiu, astfel că acum unitatea sanitară are, alături de aparatul de plasmafereza, și un echipament special pentru testarea rapidă PCR.

Anunțul este făcut de președintele CJ, Marian Mina:

”Dragi prieteni, sunt foarte bucuros pentru că am reuşit să aducem la Giurgiu, alături de echipamentul denumit plasmafereză, un alt dispozitiv medical necesar specialiştilor în lupta împotriva COVID-19. Este vorba despre aparatul de testare rapidă PCR care a fost deja instalat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu.

Despre acesta, dar şi despre toate celelalte achiziţii făcute cu fonduri de la bugetul judeţului, am vorbit, astăzi, în conferinţă de presă, alături de managerul SJU Giurgiu, Mihaela Raţă, şi de cadre medicale ale unităţii sanitare menţionate. Aşa cum am anunţat, PCR-ul este pregătit pentru a fi utilizat, însă, pentru aceasta, avem nevoie de acreditare din partea Ministerului Sănătăţii. Au fost trimise toate documentele necesare către instituţia menţionată şi sper din suflet ca procedura să nu dureze cât a durat în alte judeţe, respectiv 2-3 săptămâni.

Avem, iată, capacitatea de a testa cât mai mulţi giurgiuveni, în condiţiile stabilite de specialiştii noştri. Am susţinut în permanenţă că, doar prin testarea în masă a populaţiei, putem şti exact care este situaţia şi, astfel, putem lua măsurile ce se impun.

Pentru instalarea aparatului de testare PCR, care are mai multe componente, montate în patru camere diferite pentru tot atâtea proceduri, am amenajat un spaţiu special, tot cu fonduri de la Consiliul Judeţean Giurgiu.

Deoarece deputatul PNL Toma Petcu iar m-a acuzat că, de fapt, nu aş fi făcut nimic pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu, vreau să îi spun că, fie i-a fost spart contul de Facebook şi postează alţii aberaţii în numele lui, fie chiar habar nu are ce s-a întâmplat în toată această perioadă! Nu de alta, dar ştim cu toţii că el a stat acasă, la „căldură” şi, în loc să facă ceva concret pentru Giurgiu, doar a postat tot felul de minciuni pe reţelele de socializare.

Aşa cum am anunţat şi în conferinţa de presă, în afară de ventilatoare, care sunt achiziţionate şi aşteptăm să ne fie livrate, absolut tot ceea ce ne-au cerut medicii de la Spitalul Giurgiu au primit: PCR-ul, paturile radiotransparente, RX-ul mobil, echipamente de protecţie, dezinfectanţi, chiar medicamente. Aşa cum a declarat şi doamna manager Mihaela Raţă, dacă noi, Consiliul Judeţean Giurgiu, nu alocam fondurile necesare, situaţia ar fi fost dezastruoasă la Spital, pentru că, nici până în acest moment, Guvernul nu a alocat vreun ban pentru a ne ajuta în lupta împotriva COVID-19.

#Fapte_Nu_Vorbe”

Comentarii