ANM anunță un nou val de ninsori, până miercuri

Un nou val de ninsori va acoperi aproape întreaga țară, până pe 13 ianuarie, conform unei avertizări meteo a ANM.

O nouă avertizare meteo din partea ANM arată că în zilele următoare vom avea ninsori în aproape toată țara.

Meteorologii au lansat o nouă avertizare meteo pentru intervalul 11 ianuarie, ora 12:00 – 13 ianuarie, ora 10:00. În această perioadă de timp, potrivit prognozei, se vor înregistra precipitații sub formă de ninsoare, în general moderate cantitativ. Aceste ninsori vor acoperi cea mai mare parte a zonelor țării, după cum avertizează specialiștii ANM.

Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în sud-est și la munte. În regiunile din jumătatea de sud se vor acumula cantități, local de peste 10…15 l/mp.

Căderile de zăpadă vor predomina și în zona de munte unde, local, se va depune un strat nou de zăpadă. Sunt vizate, îndeosebi zona Carpaților Meridionali și cea a Carpaților de Curbură și local cele din Oltenia, Muntenia și sudul Moldovei. În Bărăgan și Dobrogea vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ploaie, iar izolat se va forma polei.

Vremea se răcește

Vântul va avea unele intensificări pe litoral, unde rafalele vor depăși temporar 40…50 km/h, conform Administrației Naționale de Meteorologie

Conform avertizării, în cea de-a doua parte a săptămânii, vremea va deveni mai rece ca de obicei. Local vom avea vremea va fi geroasă, în cursul nopților și dimineților. Excepția vor face extremitățile de sud și de sud-est a țării, unde temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale.

 Local și temporar va mai ninge îndeosebi în zona de munte și în regiunile intracarpatice.
www.evz.ro

Comentarii